Hoe ingeburgerd is de Nederlander in Spanje?

door admin

Mensen van buiten de EU zijn zelfs verplicht een inburgeringscursus te volgen, waarbij men het taalniveau A2 moet behalen. In 2015 woonden er volgens het Spaanse Bureau voor Statistiek INE 46.712 Nederlanders in Spanje. De grootste groep woonde in de Comunitat Valencia (ruim 15.000 mensen), gevolgd door Andalusië (ruim 9.000) en Catalonië (bijna 9.000). Het betreft hier alleen de Nederlanders die officieel staan ingeschreven in het Spaanse bevolkingsregister.

Er is helaas geen onderzoek gedaan naar het taalniveau van de Nederlanders, maar ieder kan natuurlijk wel voor zichzelf toetsen wat zijn of haar niveau is. 

Welk taalniveau beheerst u?

Nederlanders kunnen via internet een instaptoets doen om hun niveau te bepalen. Dit biedt ook inzicht in welke onderdelen nog onvoldoende beheerst worden en is een goede opmaat naar het volgen van Spaanse lessen. Hoe beter u de taal beheerst, hoe beter u immers integreert in de Spaanse samenleving. Begrijpt u bijvoorbeeld de tekst in de foto bij dit bericht?

Les van een Nederlandse docent

Wellicht worden er lessen aangeboden in of vlakbij uw woonplaats. Een andere optie is echter om les te volgen via Skype, vanuit uw huis of bedrijf, bij een Nederlandse docent. Dit gebeurt dan op een vooraf afgesproken tijdstip. Dit geldt zowel voor particulieren als voor ondernemers die zaken doen in Spanje. U krijgt dan Spaanse les op maat en kunt de planning afstemmen op uw eigen wensen. Kijk voor meer informatie op www.entendido.nl of mail naar info@entendido.nl.

Vertalingen

Misschien wilt u geen les volgen, maar heeft u wel moeite om bepaalde teksten te begrijpen? Dan kunt u gebruik maken van een vertaler Spaans-Nederlands. U kunt ook gebruik maken van Google Translate, maar dat is slechts een machine die op basis van eerder vertaalde zinnen een stuk tekst vertaalt. Deze machine herkent niet de context van de woorden en zinnen. Zo heeft bijvoorbeeld een eenvoudig woord als ‘bank’ al meerdere betekenissen. Op internet kunt u allerlei grappige voorbeelden vinden.

Wilt u een juiste vertaling van een tekst, vraag dan een offerte op bij een vertaler, zoals bijvoorbeeld Mariëlle Moonen van Entendido. Zij vertaalt en schrijft ook elke maand een artikel voor InSpanje.nl. Deze maand schreef zij een artikel over de vakantiegewoontes van de Spanjaard.

Dit vind je misschien ook leuk