Unieke detoxweek op prachtlocatie in Andalusië

door admin

Via onze voeding kunnen we veel bijdragen aan een gezond lijf, maar ook via een minder gehaaste levensstijl en meer lichaamsbeweging. Mensen vasten, ontslakken, doen sapkuren, mediteren, koken met verse ingrediënten, weren bewerkt voedsel, doen aan yoga en vinden talloze andere manieren met een focus op een gezond lijf en een rustige geest.

Emotionele en fysieke detox

Twee zaken hiervan worden nu gecombineerd in één unieke en complete week op een prachtlocatie in het mooie Andalusië in Zuid-Spanje. Het gaat om een detoxweek zowel op lichamelijk als emotioneel niveau. De prachtlocatie is een negende eeuws kasteel op een bergtop met geweldige panorama’s in het witte bergdorpje Monda. Dit ligt op een klein half uur van het vliegveld van Málaga en op een kwartier rijden van de mooie stranden van Marbella.

Tijdens deze vakantie, waarvan je compleet ontstresst en ontzorgd terugkeert, reinig je je lichaam en ontdoe je het van alle fysieke en emotionele ballast. Deze Detox De Luxe wordt je aangeboden door colonhydrotherapeut Kitty Wolf en cranio-sacraal therapeut Sophie Pothoven in Sopure Wellbeing Centre in boetiekhotel Castillo de Monda.

Wat is colon hydrotherapie?

Colonhydrotherapie is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met gezuiverd water wordt behandeld. Het water komt uit een machine via een canule de darm binnen en wordt zo ook weer afgevoerd. Kitty heeft al ruim tien jaar ervaring met het geven van deze behandelingen, waarvan ze er al ruim 5.000 uitvoerde. Tevens is ze oprichter van een opleidingsinstituut voor colonhydrotherapie Academie Coventina.

Wat is cranio sacraal therapie?

Bij cranio sacraal therapie worden niet de ziektesymptomen op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als geheel. Het symptoom vormt voor cranio sacraal therapeuten de belangrijkste boodschap. De behandelaar schenkt aandacht aan de mogelijke oorzaken van de klachten door zich te focussen op het cranio sacrale ritme, wat te beschouwen is als de ademhaling van het zenuwstelsel. Cranio sacraal therapie nodigt het lichaam uit weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en stimuleert het zelfherstellend vermogen. Dit maakt het soort klachten dat behandeld kan worden  met dit type therapie zeer uiteenlopend. Sophie Pothoven ontdekte tijdens haar werk als sportmasseuse het ritme van de schedel en besloot zich hierin te verdiepen en kwam zodoende terecht bij de PCSA, Peirsman Cranio Sacraal Academie, in Bussum. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als schoonheidsspecialiste en familiecoach.

SoPure Wellbeing Centre

De detoxweek vindt plaats in SoPure Wellbeing Centre. Dit is gevestigd op de bovenste verdieping van het Hotel Castillo de Monda. Het compleet gerestaureerde en gemoderniseerde boetiekhotel beschikt over 25 kamers en suites, een bar, een restaurant en fraaie tuinen en terrassen waar vandaag overal het uitzicht prachtig is.

Het programma

Nadat je zaterdag 22 oktober bent aangekomen, begin je meteen met het afbouwen van vast voedsel. Dan volgt tot en met vrijdag overdag een week waarin je vast met sappen. De eerste maaltijd volgt op vrijdagavond, waarna op de vertrekdag weer langzaam wordt opgebouwd.

Tijdens de detoxdagen krijg je:

– Sappen die een reinigend effect hebben op je lichaam, zowel voor je lever, galblaas, nieren, maag als je bloedcirculatie

– Oliën om je cellen te beschermen tegen de vrijkomende toxines en ook het herstellen van de cellen die dat nodig hebben

– Bitterzout om je dunne darm mee te reinigen en je lever- en galkanalen open te zetten voor het afvoeren van galsteentjes

– Onbeperkt water en kruidenthee om je te hydrateren

– 3 colonhydrobehandelingen (zoals je weet kun je door ruimte te maken in de darm, heel veel toxines afvoeren, je lichaam hydrateren en ontdoen van oude emotionele ballast, ook al zit je lekker in je vel)

– 3 craniosacraalbehandelingen (deze methode werkt heel subtiel in het oplossen van blokkades in je lijf. Ik heb er zelf 3 ondergaan en het was enorm fijn en het voelde als een opluchting voor veel gedachten)

– Leverpakkingen (om je lever te ondersteunen in het zware werk die het die week moet leveren)

– Coaching (door de reiniging word je helder in je hoofd en kun je duidelijkheid krijgen in bepaalde zaken, waar je naar toe wilt, hoe je situaties aan wilt pakken en het zet je in je kracht, zowel privé als zakelijk)

– Wandelingen en heel veel rusttijd

Vroegboekkorting!

Voor vroege boekers die vóór 15 augustus beslissen, geldt een zeer aantrekkelijke korting. Ben je al cliënt van Colon in Balance van Kitty Wolf, meld dit dan en dan komt daar nog een extra korting bij. Wees snel want er is slechts plek voor 10 personen. Wie in Nederland verzekerd is voor natuurgeneeskundige behandelingen kan de behandelingen in de detoxweek vergoed krijgen, zolang het budget voor dit type behandelingen nog niet is overschreden. De behandelingen van Kitty en Sophie kunnen los worden gefactureerd om deze terug te krijgen van de verzekering.

Dit vind je misschien ook leuk