Succesvol concept Bites & Business al twee jaar actief in Málaga

door admin

Bites & Business werd in 2007 opgericht uit eigen behoefte door Marijke Krabbenbos. Ze wilde wel eens langer blijven doorpraten met andere aanwezige vrouwen op netwerkavonden dan de gangbare haastige vijf minuten alvorens de aandacht moest gaan naar een spreker of een centraal thema. Nu, bijna negen jaar later worden er soortgelijke tweemaandelijkse bijeenkomsten gehouden in maar liefst 22 steden. 

Low-profile netwerken

De algemene organisatie is nog in handen van Marijke, maar elke stad of regio heeft een eigen city-coördinator die de formule toepast in haar eigen stad. Feitelijk gaat het om een soort franchiseformule. Het belangrijkste doel van de bijeenkomsten is dat vrouwen elkaar in een prettige sfeer middels low-profile netwerken kunnen leren kennen en eventueel verder helpen met vragen waar ze tegenaan lopen in hun beroep of privé-leven.

Enveloppen-methode

Wat hieraan bijdraagt is de leuke ‘enveloppen-methode’. Aan het begin van het diner vindt elke vrouw een lege envelop op haar bord. Hierop schrijft ze een vraag die erop gericht is om haar in haar werk (of soms ook wel privé) verder te helpen. De envelop reist de tafel rond langs alle andere deelnemers die op daartoe beschikbare papiertjes hun antwoorden, suggesties en contacten kunnen schrijven en hun visitekaartjes kunnen toevoegen. 

Toegankelijke behulpzame sfeer

Door die enveloppenmethode weet je direct waar elke vrouw zich mee bezighoudt. Dat maakt dat de gesprekken vrij snel persoonlijk worden en de diepte ingaan en er een behulpzame, toegankelijke sfeer ontstaat. Aan het eind van een gezellige avond, gaat elke vrouw naar huis met een envelop gevuld met inspiratie en meestal ook met nieuwe, leuke contacten. 

Bites & Business Málaga

Marijke wilde haar concept ook internationaal uitrollen en de eerste buitenlandse ‘franchise’ is gevestigd in Málaga. Hier zijn Joyce van Ombergen – Jong en Else Beekman de citycoördinatoren. Zij besloten om de diners toegankelijk te maken voor dames van alle nationaliteiten. Aan de Costa del Sol wemelt het ervan en gebaseerd op de reacties van de deelnemende vrouwen vormen de diners elke keer opnieuw weer een groot succes. 

Volgende bijeenkomst Málaga

De volgende bijeenkomst staat gepland voor dinsdag 27 september in restaurant Alexso in het centrum van Málaga. Wie er graag bij wil zijn kan zich registreren via deze link. Wie dan niet kan, maar op de hoogte wil blijven van volgende bijeenkomsten kan zich inschrijven op de mailinglist via deze link. Nederlandse dames die dit lezen kunnen er ook hun internationale kennissenkring en vriendinnen van op de hoogte brengen. 

Klik hier voor meer informatie over Bites & Business in Nederland

Dit vind je misschien ook leuk