Aftellen tot de Marbella 4Days Walking

door admin

Ze komen niet alleen naar Marbella om te wandelen maar ook om te feesten. Elke avond zijn er muziek- en dansoptredens in het stadscentrum. De vierdaagse vindt plaats van 13 tot 16 oktober.

Marbella 4Days Walking begon in 2011 met 658 wandelaars maar is ondertussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste evenementen in het laagseizoen. Ongeveer 80 procent van de deelnemers komt uit het buitenland. Wandelaars worden meestal vergezeld door familie en vrienden. Omdat de organisatoren van de vierdaagse Nederlanders zijn is het voor hen relatief gemakkelijk om daar veel wandelaars vandaan te halen.

Wandelaars uit de hele wereld

Er zijn inmiddels drie touroperators die een geheel verzorgde reis inclusief inschrijving aanbieden. Ook vanuit België worden pakketreizen aangeboden. Een wereldwijde promotiecampagne via de wandelbonden heeft er voor gezorgd dat er dit jaar voor het eerst grotere groepen wandelaars uit Estland, Denemarken, Noorwegen, Ierland en Groot Brittannië komen. “Vorig jaar hadden we voor het eerst wandelaars uit Japan en Polen en die komen dit jaar weer terug met vrienden”, aldus organisator Hans Wohl.

19 nationaliteiten

“Het evenement zelf is de beste promotie. We zien dat wandelaars die mee hebben gedaan nog eens terug komen met meer mensen of dat ze hun vrienden aanraden mee te doen. Zo wordt het aantal deelnemers uit verschillende landen elk jaar meer.” De mensen die zich tot nu toe hebben ingeschreven komen vrijwel allemaal uit andere landen. De Spanjaarden en buitenlanders die in de provincie Málaga wonen, schrijven zich meestal vanaf september in en soms zelfs op de ochtend van de wandeldag zelf. Er doen dit jaar 19 nationaliteiten mee en daarnaast er worden er 3.000 bezoekers verwacht.

Elke dag live muziek

Alle routes starten en eindigen op Las Terrazas del Puerto Deportivo. De start is tussen 8.30 en 9.30 uur en de wandelaars moeten voor 16.30 uur weer terug zijn. Er zijn elke dag andere routes van 20 en 30 kilometer die onder andere door het stadscentrum, Nagüeles, Xarblanca, Puerto Banús, San Pedro, Altos de Marbella, Nueva Andalucía en de Vía Verde gaan. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober zijn er speciale routes van 6 kilometer voor kinderen. Er is elke dag live muziek op Las Terrazas tot 17u.

Meer informatie en inschrijvien: www.marbella4dayswalking.com.

Dit vind je misschien ook leuk