Groeien door stageplaatsen aan te bieden aan Nederlandse studenten!

door admin
Groeien door stageplaatsen aan te bieden aan Nederlandse studenten!

JongLeren.es ondersteunt bedrijven met het vinden van de juiste student en vice versa. Veel studenten zoeken een stage in Spanje. Heel vaak wordt dan aan grote steden als Barcelona, Madrid en Valencia gedacht, maar de laatste jaren weten steeds meer studenten de weg naar de Costa del Sol te vinden.

Succes- en zinvolle stages

Joyce van Ombergen-Jong, de drijvende kracht achter JongLeren.es , zag menig Spaans bedrijf worstelen met het bieden van een kwalitatief goede stageplek. Studenten werden als veredelde keukenhulp ingezet terwijl een enorme potentie en motivatie onbenut bleef. Door intensief samen te werken met bedrijven aan de Costa del Sol en hen te ondersteunen bij het vormgeven van stageopdrachten, is het aantal succesvolle en  zinvolle stages flink gestegen. Soms leidt een stages zelfs tot een dienstverband en dat is voor een internationale stage tamelijk uniek.

Begeleiding stagiaire

Uiteraard vraagt het bieden van een stageplaats ook om verantwoordelijkheid. Een  bedrijf moet namelijk bereid zijn de student fouten te laten maken en deze tijd gunnen om productief te kunnen worden. Het begeleiden van een stagiaire kan zodoende voor bedrijven een flinke tijdsinvestering zijn. Ondanks dat staan de meeste bedrijven altijd weer open om een nieuwe stagiaire te ontvangen. Simpelweg omdat het én leuk is om jonge mensen te begeleiden én omdat het andere invalshoeken op het werk geeft.

Málaga Business Bootcamp

Voor bedrijven die geen investering voor lange termijn stages kunnen of willen doen, heeft JongLeren.es de Málaga Business Bootcamp opgezet. Daarbij werken teams van gemotiveerde studenten samen aan een opdracht die door een lokaal bedrijf verschaft wordt. Steeds meer scholen willen projecten van 2 tot 4 weken bieden in een internationale context waarin de studenten de kans krijgen te excelleren. Bij dit soort ‘snelkookpan’-projecten komt altijd heel veel energie vrij en na zo’n project gaan de studenten met een flinke berg zelfvertrouwen en motivatie terug naar Nederland.  Het voordeel voor bedrijven is dat ze relatief weinig tijd kwijt zijn en op korte termijn resultaat opgeleverd krijgen.

JongLeren.es

JongLeren.es werkt zowel met MBO als HBO studenten en heeft ervaring met stageplaatsen in onder andere; verpleging, doktersassistent, marketing, communicatie,  junior accountmanagement, sales, media, interieurdesign, kinderopvang, onderwijsassistent, evenementenorganisatie, bedrijfsadministratie, toerisme, etc.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk