Autorijden in Spanje? Zorg dat je de regels kent

door admin
Autorijden in Spanje? Zorg dat je de regels kent

Spanje heeft alles. En wil je ook écht alles uit je vakantie halen, dan is een huurauto eigenlijk onmisbaar.

Ander land, andere regels

Sunny Cars begrijpt als geen ander dat je boven alles een zorgeloze vakantie wilt. Maar rijden in een ander land kan best spannend zijn. Spanje biedt prachtige routes, maar je kent de omgeving niet goed en de regels zijn vaak net even anders dan thuis. Bovendien vallen verkeersboetes in Spanje vaak behoorlijk hoog uit en moet je ze contant betalen. Daarom helpen we je graag alvast een stukje op weg. Als je in Spanje de weg op gaat, houd dan in ieder geval de volgende punten in het achterhoofd:

Het maximale alcoholpromillage waarmee je achter het stuur mag kruipen is in Spanje net als in Nederland 0,5. Maar let op: Bestuur je een voertuig met meer dan 8 zitplaatsen? Dan ben je met meer dan 0,3 promille al in overtreding. Dit geldt ook als je minder dan twee jaar je rijbewijs hebt. Dus kalm aan met de sangría…

Draag je een bril? Dan ben je verplicht een extra bril bij je te hebben.

Toeteren is verplicht! Tenminste, als je op bergwegen een onoverzichtelijke bocht nadert. Dus laat je horen en druk die claxon in.

Rijd je op de autopista? Dan is tol betalen verplicht. De autopista wordt aangegevn met een ‘A’. Op de autovía betaal je geen tol. Je herkent deze aan een ‘N’.

Net als in Nederland is het verboden om met de telefoon aan je auto rond te rijden. Handsfree bellen mag (inmiddels) wel. Maar let op: Als je staat te tanken, moet je alle elektrische apparatuur uitschakelen. Dus een gezellig muziekje terwijl je wacht tot je reisgenoot getankt heeft, is er helaas niet bij. 

Gaat het toch mis?

Ondanks je goede voorbereiding kan er natuurlijk altijd iets misgaan. Sta je met pech of na een ongeval aan de kant van de weg, dan ben je verplicht een veiligheidsvestje te dragen. In je huurauto is een vestje standaard aanwezig, maar het is verstandig dit voor vertrek altijd even te controleren. Rijd je in een auto met een Spaans kenteken? Dan moet je twee gevarendriehoeken in de auto hebben liggen. Voertuigen met een niet-Spaans kenteken hoeven maar één gevarendriehoek te bevatten. Let daar dus op wanneer je je huurauto ophaalt. Bij pech of een ongeval buiten de bebouwde kom moet de gevarendriehoek circa 50 m achter het voertuig worden geplaatst. (Een eventuele tweede gevarendriehoek moet circa 50 m vóór het voertuig worden geplaatst.)

Heb je je auto bij Sunny Cars gehuurd? Dan hoef je je om schade gelukkig helemaal niet druk te maken. Je bent bij ons namelijk standaard all-in verzekerd. Je hebt géén eigen risico en je kunt ons bij problemen 24/7 bellen zodat wij je – gewoon in het Nederlands –  uit de brand kunnen helpen.

Buen viaje! 

Dit vind je misschien ook leuk