Anderhalf jaar cel voor oplichten 90-jarige tante

door admin
Anderhalf jaar cel voor oplichten 90-jarige tante

De vrouw had haar tante beloofd tot haar dood voor haar te zorgen. De 90-jarige liet daarom haar testament aanpassen en machtigde haar nicht voor het regelen van al haar financiën. Het vermogen van de bejaarde vrouw bedroeg in de zomer van 2011 nog ruim 50.000 euro. In de lente een jaar later was hiervan nog maar 142 euro over. 

 

Openstaande rekeningen

 

De nicht was verhuisd van Malaga naar Cantabrië om zogenaamd voor haar tante te zorgen. Ze had de beschikking over het geld van haar tante, waar onder andere de huur van het verzorgingshuis waar de tante woonde, van betaald moest worden.

 

Omdat het vermogen van de tante gedecimeerd was, kon de huur voor het verzorgingshuis niet meer betaald worden. Het kleine pensioentje dat ze ontving was hiervoor namelijk niet toereikend. Omdat de “zorgzame” nicht verantwoordelijk was voor haar tante werd zij aangesproken op de openstaande rekeningen. Maar het verzorgingshuis kreeg nul op rekest, de nicht liet niets meer van zich horen en verdween. 

 

Misbruik kwetsbaarheid

 

Volgens de rechtbank heeft de veroordeelde vrouw misbruik gemaakt de situatie waarin haar tante zich bevond. De oude vrouw had in al haar goedgelovigheid, kwetsbaarheid, afhankelijkheid en eenzaamheid de beschikking over haar geld en eigendommen overgedragen aan haar nicht.

 

Straf en boete

Behalve van een gevangenisstraf van anderhalf jaar kreeg de veroordeelde vrouw ook nog een boete opgelegd van 900 euro. Daarnaast moet de vrouw 43.310 euro betalen aan haar tantes erfgenamen.

Dit vind je misschien ook leuk