Koning van Hispanje bezoekt Olav Mol aan de Costa Blanca

door admin
Koning van Hispanje bezoekt Olav Mol aan de Costa Blanca

Winkels woont zelf al bijna 30 jaar in het Catalaanse Barcelona en bezoekt voor De Koning van Hispanje prachtige locaties waar hij aan de hand van korte reportages en portretten verschillen, maar zeker ook verrassende overeenkomsten of raakvlakken tussen Nederland en Spanje blootlegt.

Aflevering 3: Olav Mol

Formule 1 commentator Olav Mol woont al ruim 10 jaar in Calpe, aan de Costa Blanca. Edwin praat uitgebreid met hem over het leven in Spanje, de dood, zijn passie voor de Formule 1 én over de overwinning van Max Verstappen tijdens zijn debut voor Red Bull in Barcelona.

Calpe

In deze aflevering leer je ook Calpe een beetje kennen. Het van oorsprong kleine vissersdorp is tegenwoordig een grote badplaats met een mix van oude Valenciaanse én moderne cultuur. Vlakbij vind je het zoutmeer, waar jaarlijks meer dan 400 flamingo’s verblijven. 

Edwin Winkels

Edwin Winkels is journalist en schrijver, sinds 1988 gevestigd in Spanje. Van 1991 tot 2012 was hij verslaggever van de krant El Periódico de Catalunya, eerst op de sportredactie en sinds 2000 als algemeen verslaggever en onderzoeksjournalist. Winkels is correspondent vanuit Spanje voor het AD en de sportredacties van de NOS. Sinds 2012 legt Edwin zich toe op het schrijven van romans. In mei verschijnt Winkels’ derde roman, Het oog van de orkaan.

Eerdere afleveringen

Klik hier voor aflevering 1 waarin Edwin je meeneemt naar het prachtige Málaga in het zuiden van Spanje en klik hier voor aflevering 2 over de Costa Tropical, de kust van de Zuid-Spaanse provincie Granada. 

De Koning van Hispanje is een TV format van het in Zuid-Spanje gevestigde Costamundo en Nevill.

Dit vind je misschien ook leuk