Openhartige Danny Blind bij Marbella Dutch Business Club

door admin
Openhartige Danny Blind bij Marbella Dutch Business Club

Ruim zestig leden en genodigden luisterden geboeid naar de presentatie die voor de gelegenheid in de vorm van een een-tweetje was gegoten en onder de deskundige regie stond van medelid Cees Gerits. Gerits is voormalig directeur bij Sparta en bouwde in die hoedanigheid een vriendschap op met Danny Blind.

Bert Riemslag, bestuurslid van de Marbella Dutch Business Club, is erg enthousiast over de bevlogenheid en openhartigheid van de oud-voetballer en oud-coach. ‘We hadden deze bijeenkomst al gepland voordat Danny als bondcoach van het Nederlands elftal werd ontslagen. Ondanks deze recente gebeurtenis kwam hij heel relaxt over en vertelde erg openhartig en duidelijk over de feiten en gevoeligheden in de wereld van het voetbal nu en vroeger.’

Riemslag vervolgt: ‘Bijzonder was ook hoe Danny ons liet meekijken in de relatie met zijn zoon Daley als trainer en als vader. Iemand uit het publiek stelde een erg goede vraag: Stel dat Ajax tegen Manchester United speelt. Wie moet er dan winnen? Danny antwoordde dat het voor hem in zo\’n geval het belangrijkste is dat Daley goed speelt. Zou Ajax verliezen, dan zou hij dat heel erg vinden voor die club, maar hij zou blij zijn voor zijn zoon en vice versa’.

Het werd de toehoorders al snel duidelijk dat juist alle zaken die spelen buiten het trappen van de bal ontzettend belangrijk zijn in het voetbal en ook zeker zo bepalend voor de resultaten. Volgens Bert Riemslag reageerde Danny ook erg openhartig op het drama in de wedstrijd van 25 maart jl. van het Nederlands elftal tegen Bulgarije. Men kreeg tot in detail te horen voor welke keuzes en bondscoach komt te staan. Debutant Matthijs de Ligt blunderde met zijn overtreding met tot resultaat dat het volledige team op slot ging. Niemand van de oude garde kreeg de boel meer op de rails. Zo gaat het in het voetbal, aldus Blind tijdens de presentatie: scoort hij wel, dan ben ik een held. Maar het pakte helaas anders uit en dan moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen.

Alle Europese clubprijzen en de Wereldbeker

De alomtegenwoordige bescheidenheid die de Zeeuw tijdens de presentatie toonde, was indrukwekkend gezien alle prijzen die hij tijdens zijn lange carrière als professioneel voetballer en als trainer, coach en bestuurslid bij Ajax allemaal in de wacht heeft gesleept. Als clubspeler is hij een van de zes voetballers die alle Europese clubprijzen plus de wereldbeker gewonnen hebben. Als assistent-trainer had hij bovendien een aandeel in het succes van het Nederlands Elftal in 2014.

Tot slot was Blind nog lovend over Luis van Gaal en vertelde prachtige verhalen over zijn leermeester. Verder gaf hij te kennen het voorlopig rustig aan te gaan doen, tenzij hij Van Gaal zou kunnen volgen, mocht deze nog ergens aan de slag gaan.

MDBC

De Marbella Dutch Business Club werd in maart 2003 opgericht en heeft circa vijftig mannelijke en vrouwelijke leden die woonachtig en vaak op zelfstandige basis werkzaam zijn in Andalusië. Voor een beperkt aantal Nederlandse non-executives die permanent, of semi-permanent in Zuid Spanje wonen bestaat eveneens de mogelijkheid om lid te worden. Met uitzondering van het zomerreces in de maanden juli en augustus komen de leden eenmaal per maand bijeen. Vaak is er een interessante gastspreker. Het hoogtepunt elk jaar is de Haringparty ieder jaar in juni. Dit jaar vindt deze plaats op vrijdag 16 juni aanstaande in de beach club van Hotel Puente Romano. Geïnteresseerden voor een lidmaatschap kunnen door de leden worden voorgedragen. Klik hier voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk