Consulaire team bezoekt voor paspoortaanvragen de regio Barcelona

door admin
Consulaire team bezoekt voor paspoortaanvragen de regio Barcelona

Wie om aantoonbare medische redenen niet naar Madrid kan reizen en binnen de EU reist, kan een verzoek indienen voor een Nederlandse Identiteits Kaart (NIK) op afstand of per post. U dient bij uw verzoek om een afspraak een schriftelijk bewijs toe te voegen aan uw mail.

Heeft u een nieuw paspoort nodig (en is de NIK voor u geen optie) dan is de volgende informatie voor u van belang:

Het Consulaire Team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 16 en 17 oktober a.s. Barcelona om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kunt u bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door uw behandelend arts.

Ook mogen Nederlanders, die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, contact opnemen met de ambassade. U kunt uw interesse bekend maken door een e-mail aan de consulaire afdeling te sturen. In dit bericht dient u, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op onze website.

Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het Consulaat een selectie moeten maken.

In reactie op uw e-mail ontvangt u uiterlijk maandag 9 oktober een bericht waarin wordt aangegeven of u in aanmerking komt en waar & wanneer u wordt verwacht. Ook krijgt u informatie voor de overmaking van de verschuldigde leges.

Voor uw informatie: het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Tenslotte: In verband met de extra inzet die deze dienstverlening aan de Nederlandse gemeenschap vergt en om u zo goed mogelijk te kunnen helpen verzoeken wij u om u te beperken tot dit ene email bericht en verdere informatie van de Ambassade af te wachten. Dank voor uw begrip.

Dit vind je misschien ook leuk