Schokkende beelden van ontluisterende situatie in Madrileens ziekenhuis

door admin
Schokkende beelden van ontluisterende situatie in Madrileens ziekenhuis

Zo moet een mannelijke patiënt in een fles plassen, terwijl hij samen met een vrouw op de kamer ligt, zonder afscheidingsgordijn, liggen er 16 patiënten op een zaal met een capaciteit voor 6, zijn er geen schone lakens meer, is de kleding voor patiënten op, liggen patiënten op bedden in de gangen, overstromen gangen als het hard regent, lopen kakkerlakken over de vloer en komt er geel water uit de kraan. Klik hier voor de foto’s op de Twitter-account. 

Het profiel werd gecreëerd door een groep anonieme medewerkers van de spoedeisende hulp. Ze bieden zo een zure getuigenis van de beschamende situatie. De medewerkers veroordelen het gebrekkige onderhoud van het gebouw en het gebrek aan financiële middelen om voor voldoende materiaal en personeel te zorgen. ‘Het demoraliseert verschrikkelijk dat ondanks dat we keihard werken onze patiënten lijden als gevolg van dit onmenselijkende misbruik’, schrijft iemand bij de foto van de patiënt die in een fles moet plassen bij gebrek aan urinalen.

Er was zelfs een moment dat op de reanimatieafdeling een tekort aan monitoren was en patiënten op bedden lagen die helemaal niet geschikt zijn voor reanimatie. Kamerschermen worden geïmproviseerd van lakens, als er lakens zijn. Zo niet, dan hebben patiënten dus geen privacy.

Het personeel wil met deze berichten niet alleen dat het probleem onder de aandacht komt, maar vooral wil men de verantwoordelijke autoriteiten ermee bereiken. Men heeft een niet-wettelijk voorstel opgesteld waarin ‘fatsoenlijke omstandigheden voor patiënen, hun familie en werknemers’ wordt geëist.

Elke tweet is ook gericht aan Cristina Cifuentes, de huidige premier van de regio Madrid en aan Enrique Ruiz Escudero, regionale minister van Gezondheidszorg.

Tussen de tweets staat ook een foto van een verbod op het maken van foto’s met camera’s, mobiele telefoons of video’s. Men dreigt zelfs met het uitdelen van boetes. Daarop regeerde het personeel eveneens kritisch: ‘in plaats van het probleem aan te pakken wil men het bedekken’.

Dit vind je misschien ook leuk