Catalonië begint met huis-aan-huis afname PCR-tests in Ripollet (Barcelona)

door admin
Catalonië begint met huis-aan-huis afname PCR-tests in Ripollet (Barcelona)

De campagne is gestart in de wijk El Pont Vell in Ripollet. Op woensdag zijn hier de hele PCR-tests uitgevoerd in gebouwen en gemeenschappen waar het aantal gevallen groter is geworden. De actie is voornamelijk gericht op de bevolking tussen 15 en 45 jaar. Die kan ook vanaf donderdag naar een tent gaan die in het park naast het CAP Cerdanyola-Ripollet is geplaatst. Vanaf morgen zullen ook twee soortgelijke faciliteiten worden gevestigd in Plaza Picasso en Plaza de Les Termes, beide in het zuiden van Sabadell, waar een toename is geconstateerd van gevallen die niet op één locatie zijn gevestigd.

In Ripollet is de tent tot zaterdag operationeel en in die tijd worden naar verwachting zo’n 1.500 PCR-tests afgenomen. Hetzelfde geldt voor Sabadell met 3.000 tests en in Terrassa staan tot zondag circa 3.000 tests gepland. 

De campagne is bedoeld voor asymptomatische burgers, vooral de jonge bevolking, die het meest sociaal actief is. Het doel is om zo vroeg mogelijk op te treden in deze gebieden waar nog goede controle is en men strengere maatregelen zoals lock downs wil voorkomen, zo meldden de gezondheidsautoriteiten in de Spaanse media. 

Dit vind je misschien ook leuk