Eerste sterfte in Andalusië door westnijlvirus

door admin
Eerste sterfte in Andalusië door westnijlvirus

Het ging om een zeer geliefd en bekend persoon in het dorp waar meer mensen zijn besmet met het westnijlvirus. Het gaat nu om 35 personen uit in totaal twee dorpen: Puebla del Rio en Coría del Río. Van die 35 zijn 32 opgenomen in het ziekenhuis en 6 hiervan liggen op de IC, volgens gegevens die vrijdag zijn verstrekt door het regionale gezondheidsministerie. 

De uitbraak van het virus in de twee Sevillaanse dorpen is veroorzaakt door muggen. Beide dorpen liggen in de moerasgebieden van de rivier Guadalquivir. De quarantaine en de zware regenbuien in de afgelopen lente hebben geleid tot een extreme toename van het aantal muggen en tot de uitbraak van het westnijlvirus (meningo-encefalitis) -een combinatie van hersenontsteking en hersenvliesontsteking- in Sevilla.

Het westnijlvirus komt volgens Jordi Figuerola, specialist in dit virus, van ver en is tientallen jaren geleden al met trekvogels meegekomen. Sinds die tijd ‘gaat het virus rond’ en bereikt het de mens doordat de muggen geïnfecteerd worden wanneer zij de vogels steken. Figuerola benadrukt nogmaals dat patiënten vaak niet weten dat ze besmet zijn met het virus. Hij concludeert: “Zolang het virus geen groot aantal mensen bereikt, weten we eigenlijk niet dat het er is, juist omdat de meeste mensen simpelweg niet ziek worden en er geen ziektegevallen worden vastgesteld.”

Lees ook: Trekvogels in Spanje belangrijke gastheer voor westnijlvirus en Uitbraak westnijlvirus in Sevilla door lockdown en overvloedige regenval

Dit vind je misschien ook leuk