Amancio Ortega van Inditex koopt enorm gebouw op Madrileense Gran Via

door admin
Amancio Ortega van Inditex koopt enorm gebouw op Madrileense Gran Via

Het gaat om het gebouw uit 1924 van negen verdiepingen op nummer 32 in de Gran Via. Het vormt de laatste vastgoedinvestering van investeringsbedrijf Pontegadea, dat ook tot het imperium van Ortega behoort. Gran Via 32 werd overgenomen van Drago Capital. 

Naast eerdergenoemde kledingmerken, zal ook de Ierse modeketenPrimark zich in hetzelfde pand vestigen. Voor Primark wordt het de grootste winkel in Spanje. In het gebouw zijn verder veel kantoren en het vormt eveneens het hoofdkantoor van radioomroep Cadena Ser.

Toplocatie Spaanse hoofdstad

Volgens verschillende Spaanse media ging met de aankoop van het pand een bedrag gemoeid van tussen de 350 en 370 miljoen euro. Hiervoor krijgt Ortega 36.376 vierkante meter op een toplocatie in de Spaanse hoofdstad.

Amancio Ortega

Ortega is de oprichter van het textielbedrijf Inditex waaronder populaire kledingwinkels vallen als Zara, Massimo Dutti en Pull & Bear. Hij is niet alleen de rijkste man van Spanje, maar ook op drie na de rijkste man ter wereld volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes. Zijn fortuin wordt geschat op meer dan 63 miljard dollar.

Dit vind je misschien ook leuk