Spanje schaft ook laatste Covid-controles af voor internationale reizigers

door admin
Spanje schaft ook laatste Covid-controles af voor internationale reizigers

Passagiers die per vliegtuig of schip in Spanje aankomen, hoeven niet langer een Covid-vaccinatiebewijs voor te leggen of het Spaanse gezondheidscontroleformulier voor reizigers in te vullen.

Het Staatsblad BOE publiceerde maandag een resolutie van de Algemene Directie Gezondheid van het ministerie van Volksgezondheid die deze anti-Covidmaatregel afschaft. De verplichting om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, met inbegrip van vliegtuigen die vertrekken uit of aankomen in Spanje, blijft wel gehandhaafd. Volgens  minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, verandert dit pas als de deskundigen die de regering en de autonome gemeenschappen raadgeven, anders adviseren.

Havens en luchthavens 

Nu is de Spaanse regering bezig de havens en luchthavens volledig te normaliseren ‘om de internationale mobiliteit te bevorderen met zo min mogelijk gevolgen voor de volksgezondheid’ en ‘rekening houdend met de evolutie van de pandemie op wereldniveau en de epidemiologische situatie in Spanje’. 

‘Het wordt niet langer noodzakelijk geacht het gebruik van de Spain Travel Health-applicatie te handhaven’ en ‘als de normaliteit op internationale cruises is hersteld, is het passend de buitengewone maatregelen die destijds voor het herstel ervan zijn genomen, op te heffen’, aldus de in het BOE gepubliceerde resolutie.

Reizigers per vliegtuig

Op 20 september wordt de verplichting om het Spaanse reisgezondheidsdocument, het Spain Travel Health form, waarvoor een inentingsbewijs nodig was, in te vullen om Spanje via de luchthaven binnen te komen, afgeschaft. Na de afschaffing van de controles voor reizen tussen EU-landen, bleef deze verplichting van kracht voor passagiers uit overige landen.

Dit vind je misschien ook leuk