Catalaanse burgemeesters in Brussel uit protest tegen vervolging regering

door admin
Catalaanse burgemeesters in Brussel uit protest tegen vervolging regering

De reis werd georganiseerd door de vereniging van gemeenten voor onafhankelijkheid (AMI) en de Catalaanse vereniging van gemeenten (ACM). Benadrukt werd dat de burgemeesters zelf hun reis- en verblijfkosten hebben betaald en dit niet van overheidsgeld doen. 

Men wil dat de Europese Unie niet langer de andere kant opkijkt en komt hiertoe bijeen in het culturele centrum Bozar te Brussel. Het is niet duidelijk of de ontslagen Catalaanse premier Carles Puigdemont en zijn vier ex-ministers bij de demonstratie aanwezig zullen zijn. 

Tijdens het event zal gesproken worden door de voorzitters van beide verenigingen en diverse burgemeesters, waaronder die van Sabadell, Girona en Alella, nemen het woord. Ook zullen de Europese afgevaardigden Josep María Terricabras van ERC en Jordi Sole en Ramon Tremosa van ERC iets gaan zeggen. 

Carles Puigdemont verblijft, evenals vier ministers uit zijn kabinet, nog altijd in Brussel in afwachting van de beslissing van de rechter over eventuele overlevering aan Spanje op 17 november aanstaande. In Spanje wordt hij vervolgd wegens opruiing, rebellie en misbruik van overheidsgelden. Hierop staan gevangenisstraffen tot dertig jaar. 

Dit vind je misschien ook leuk