Fasten your seatbelts in Spanje en voorkom een boete van 200 euro

door admin
Fasten your seatbelts in Spanje en voorkom een boete van 200 euro

DGT heeft vijftig nieuwe camera’s geïnstalleerd verspreid over Spanje om te controleren of automobilisten wel hun gordel om hebben. Vanaf vandaag worden er als dat niet het geval is boetes uitgedeeld van 200 euro.

Uiteindelijk zullen er 227 camera’s geïnstalleerd worden op verschillende plekken in Spanje. De camera’s werden gedurende de afgelopen twee maanden getest. Als gevolg hiervan ontvingen 331 bestuurders een brief met waarschuwing.

De foto’s gemaakt met de nieuwe camera’s zijn onderhevig aan een strenge kwaliteitscontrole, aldus zegt DGT. Dagelijks worden de foto’s naar het geautomatiseerde klachtenbehandelingscentrum gestuurd, waar speciaal voor dit doel ontworpen software ze onderwerpt aan een ‘strenge kwaliteitscontrole’. De software wijst foto’s af waarin de bestuurder toch een gordel om blijkt te hebben. De rest van de foto’s worden handmatig gecontroleerd.

Wordt er geconstateerd dat er sprake is van een overtreding dan gaat de foto naar het betreffende provinciale kantoor van DGT waar de foto nogmaals worden gecontroleerd. De eigenaar van de auto ontvangt vervolgens via de post een verzoek om de bestuurder van zijn auto die op de foto te zien is te identificeren. De gezichten van passagiers in de auto worden vaag gemaakt, zodat zij niet te identificeren zijn. Zodra de bestuurder geïdentificeerd is, wordt de boete van 200 euro uitgeschreven en worden er drie punten van het rijbewijs afgetrokken. Als de eigenaar van de auto de bestuurder niet kan identificeren ontvangt hij of zij een boete voor het niet kunnen identificeren van de bestuurder van zijn of haar auto.

Zestig procent van de camera’s zijn bevestigd bij wegen met het hoogste aantal ongelukken. De resterende veertig procent staan langs wegen die het drukste zijn.

Dit vind je misschien ook leuk