Geen zorgen rond de verkoop van je woning aan de Costa del Sol

door admin
Geen zorgen rond de verkoop van je woning aan de Costa del Sol

In Spanje bestaat nog geen website zoals Funda in Nederland, waar je als particuliere woningeigenaar zelf je woning op te koop kunt zetten. Bovendien zit de vastgoedmarkt in dit land heel anders in elkaar dan in Nederland of België. De eerste logische stap is dan ook om een ervaren en betrouwbare makelaar in de arm te nemen die je kan helpen met het onder de aandacht brengen van je woning bij de juiste doelgroep. Voorts kan een makelaar je ook helpen aan de juiste contacten bij de juridische en notariële begeleiding van het hele proces.

Megens Real Estate is zo’n makelaarsbedrijf dat zich focust op de verkoop van woningen van klanten. Eduard Megens is de oprichter en eigenaar en hij verkoopt al sinds 2004 en dus lang voor de crisis op de huizenmarkt in Spanje, huizen voor Nederlandstaligen aan de Costa del Sol. Zijn kantoor is gevestigd in het centrum van San Pedro de Alcántara vanwaar hij de kust bestrijkt tussen Málaga en Manilva.

Opleiding en bijscholing

Eduard Megens hecht veel belang aan opleiding en bijscholing in zijn sector. Hij beschikt over een erkenning van de Council of Residential Specialists (CRS). Dit is de Amerikaanse evenknie van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze Council ziet erop toe dat haar leden hun betrokkenheid bij een beroep in de vastgoedsector tonen door het volgen van trainingen en cursussen en door te handelen volgens een ethische beroepscode. Megens Real Estate is daarnaast erkend als makelaar door SIRA en lid van de lokale makelaarsvereniging Aurum.

Terugkerende klanten

Veel klanten keren terug naar Megens Real Estate of komen op aanbeveling van andere klanten. Tachtig procent van het klantenbestand is Nederlandstalig. Voor toegang tot een uitgebreid potentieel klantenbestand van huizenkopers is Megens Real Estate aangesloten bij de twee belangrijkste property databases van Spanje. Daarnaast gaat hij jaarlijks in november naar de Spaanse woningbeurs Simed in Málaga. Deze wordt bezocht door mensen die op zoek zijn naar een woning aan de Costa del Sol. Dat kunnen Madrilenen zijn of Spanjaarden uit andere regio’s, maar ook Chinese, Russische of Noord-Europese tussenpersonen.

Begin het verkoopproces bij het einde

Buiten bovengenoemde zaken beschikt Eduard over een uitstekend netwerk van makelaars, financiële partijen, projectontwikkelaars, boekhouders en advocaten, zodat hij het hele proces van begin tot eind professioneel kan begeleiden. Bij Megens Real Estate is het de gewoonte om het verkoopproces ‘bij het einde te beginnen’. Zo wordt meteen bekeken welke documenten allemaal nodig zijn om uiteindelijk het verkoopcontract succesvol te kunnen tekenen. Mocht er een document missen, dan kan dat meteen worden aangevraagd, zodat er geen kostbare tijd wordt verspild of niet onnodig een beroep gedaan moet worden op het geduld van de koper. Zo weet je direct waar je wat tijdsplanning betreft aan toe bent.

Waarheidsgetrouwe presentatie van de woning

Bij Megens Real Estate wordt ook gelet op hoe verkoopklaar de woning is die je wilt verkopen. Daartoe volgde Eduard Megens een cursus Home Staging. De woning dient zo aantrekkelijk mogelijk voor een zo breed mogelijke doelgroep te worden gepresenteerd. De eerste indruk is de belangrijkste. Vaak beslissen mensen namelijk al binnen dertig seconden (onbewust)  of ze een huis al dan niet willen kopen. Megens Real Estate let niet alleen op de presentatie van de woning in het echt, maar zorgt er ook voor dat deze zo waarheidsgetrouw in beeld wordt gebracht op foto’s. Alle foto’s die het makelaarskantoor van de woning maakt of laat maken geven een zo realistisch mogelijk beeld van de woning. Zo wordt er geen tijd verloren doordat de verkeerde mensen op een woning afkomen en komen er klanten die oprecht in het object zijn geïnteresseerd.  

Wil je tips ontvangen van Megens Real Estate voor hoe je je woning het beste verkoopklaar kunt maken, stuur dan een e-mail naar eduard@megens.es. Kijk voor meer informatie ook op de website Megens.es.

Dit vind je misschien ook leuk