Staking Frankrijk beïnvloedt opnieuw vluchten van en naar Spanje

door admin
Staking Frankrijk beïnvloedt opnieuw vluchten van en naar Spanje

Easyjet kondigde aan wel alle vluchten die gepland staan voor de dag uit te voeren. Jet2 deed hetzelfde met de opmerking nog geen zicht te hebben op de impact van deze staking op de vluchten die over Frankrijk gaan. Passagiers van deze twee vliegmaatschappijen wordt dan ook aangeraden om gewoon op tijd in te checken. 

Ryanair daarentegen kondigde aan op de website dat als gevolg van de staking een klein aantal vluchten geschrapt zal worden. ‘Klanten worden op de hoogte gehouden van hun vluchtstatus via email en of het mobiele telefoonnummer dat zij hebben opgegeven bij de boeking van hun vlucht. ‘Ryanair biedt zijn oprechte verontschuldigingen aan voor elk ongemakt dat wordt veroorzaakt door deze ongerechtvaardigde verstoringen die volledig buiten onze controle gaan’, zo staat te lezen op de website. 

Tijdens de laatste staking van de Fransen op 10 oktober ontstond er een grote chaos in de lucht. Ryanair cancelde ruim honderd vluchten van en naar Spanje. Andere luchtvaartmaatschappijen waarschuwen ditmaal ook dat vluchten geraakt kunnen worden doo de nieuwe staking. 

Men waarschuwt passagiers ook dat het openbaar vervoer geraakt kan worden door de stakingen. Men wordt geadviseerd vooral op tijd te vertrekken en liefst extra tijd te nemen. 

De staking die woensdagmiddag om 18 uur begon, duurt voort tot vrijdag 17 november 5 uur in de ochtend.

Dit vind je misschien ook leuk