Eindelijk regen in Spanje

door admin
Eindelijk regen in Spanje

Er viel al hier en daar een niet noemenswaardig buitje. Zeker op de meest westelijk gelegen Canarische eilanden. Dit lagedrukgebied trekt langzaam naar het zuiden van Spanje. In het noorden van het land gaat het regenen en ook sneeuwen doordat de temperaturen flink dalen als gevolg van een luchtstroom afkomstig van de Noordpool.

In het zuiden van Spanje was het weer al licht instabiel, waardoor er in sommige gebieden lichte buien vielen op zondagochtend. Er komen zwaardere buien achteraan in de eerste helft van de komende week, al is nog niet duidelijk of er genoeg regen valt om de ernstige droogte wat te verlichten. 

Het noorden en midden van Europa zal geteisterd worden door koude lucht van de Noordpool en een staartje daarvan zal ook het noorden en noordoosten van Spanje bereiken. Ook de oostkust krijgt hier een deel van mee. De temperaturen daalden hier zondag in de loop van de dag al flink. In Alicante en Elche kan de minimumtemperatuur dalen tot 2 graden en in Alcoy kan het zelfs gaan vriezen. Hier is er een kans van 80 tot 90 procent op regen.

De maximum temperaturen van donderdag 30 november naar zaterdag 2 december zullen onder de normale waarden voor de tijd van het jaar liggen, zodat december koud begint en het vroeg winter lijkt te worden. 

Dit vind je misschien ook leuk