Trein ontspoord door slecht weer tussen Málaga en Sevilla

door admin
Trein ontspoord door slecht weer tussen Málaga en Sevilla

Eerder op woensdagochtend was het treinverkeer op het bewuste traject stilgelegd vanwege het slechte weer. Een uur nadat de treinen weer zijn gaan rijden, ontspoorde er een op het traject tussen de Andalusische steden Málaga en Sevilla bij het dorp Arahal. Zevenentwintig mensen raakten gewond.

Twee van hen zijn met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Dit werd bevestigd door de hulpdiensten en de regionale overheid van Andalusië. Uit foto’s gedeeld door passagiers op de sociale media blijkt dat een wagon naast het spoor ligt, maar niet is omgevallen. Duidelijk is wel te zien dat de rails onder een dikke laag modder en water liggen. 

Het gaat om een middellange afstandstrein van Renfe. Arahal ligt op ongeveer 40 kilometer van Sevilla en 120 kilometer van Málaga en vormt de laatste halte voor de voorstad van Sevilla Dos Hermanos.

De regionale premier Susana Díaz heeft het bedrijf Adif al om uitleg gevraagd over het ongeluk. Adif is verantwoordelijk voor het netwerk van spoorwegen in Spanje. Om 9:34 uur kondigde Adif aan dat de dienstregeling weer was hervat. Volgens de Andalusische hulpdiensten kwam de eerste melding over het ongeluk om 10:13 binnen. Om 10:27 uur moest Adif opnieuw aankondigen dat het treinverkeer op het traject zou worden stilgelegd, Ditmaal met het ongeluk als oorzaak.

Verschillende ambulances, een helicopter en de brandweer zijn naar de plek van het ongeluk gestuurd om de gewonden te helpen.

Dit vind je misschien ook leuk