Soldaten van het Spaanse legioen moeten op dieet

door admin
Soldaten van het Spaanse legioen moeten op dieet

De bijna 200 soldaten moeten nu een speciaal dieet volgen en krijgen de gelegenheid om extra te sporten. Tot ze voldoende zijn afgevallen mogen ze niet meelopen met de officiële parades of deelnemen aan andere activiteiten waarbij het imago van ‘La Legión ‘ in het geding is. Dit werd gemeld door een bron bij het legioen aan El País, die toevoegde dat ‘zonder een verhoogd toezicht, een verlies aan prestige op de loer ligt’.

Naast een sportprogramma, een speciaal dieet en regelmatige medische keuringen worden er ook seminars over een gezondere levensstijl aangeboden en worden de betrokken soldaten gevolgd door een psycholoog. De gemiddelde leeftijd van de legioen-soldaten is vrij hoog en volgens El País zou daarnaast een gebrek aan fittnessapparatuur debet zijn aan de gewichtstoename onder enkele soldaten.

Het Spaanse legioen is het voormalige Spaanse vreemdelingenlegioen dat in 1920 werd opgericht naar het Franse voorbeeld. Sinds een omvangrijke reorganisatie in de jaren negentig worden soldaten van het legioen naar vredesmissies gestuurd in Irak, Afghanistan, Kosofo en Kongo. Het legioen is gelegerd in het zuiden van Spanje in Melilla, Ceuta, Almería en Ronda.

Dit vind je misschien ook leuk