Spaanse regering verdedigt optreden tijdens chaos door sneeuw

door admin
Spaanse regering verdedigt optreden tijdens chaos door sneeuw

Volgens het ministerie waren op dat moment 1.036 sneeuwschuivers actief om de sneeuw te ruimen en was bijna 200.000 ton strooizout ingezet om de wegen sneeuwvrij te maken. Dit als reactie op het weeralarm van het Spaanse weerinstituut Aemet voor acht regio’s wegens sneeuwstormen (Andalusië, Aragón, Asturias, Castilla y León, Castilla La Mancha, La Rioja en Madrid).

Zondag, nadat bekend was geworden dat talloze automobilisten in de problemen waren gekomen en vastzaten op onder meer de A6, zei de minister van Publieke Werken, Iñigo de la Serna dat zijn ministerie een onderzoek zou starten naar het optreden van het bedrijf dat de AP6 tolweg beheert.

‘Het sneeuwde en mensen kwamen vast te zitten’, aldus De la Serna. Hij wees elke vergelijking met 2009 af, toen de toenmalige oppositieleider Mariano Rajoy het aftreden eiste van de toenmalige PSOE-minister van Publieke Werken na een gelijksoortige chaos door sneeuwval.

De minister van Algemene Zaken, Juan Ignacio Zoido zal maandag om 17 uur ’s middags een vergadering voorzitten waarin wordt gesproken over de overlast waardoor sommige automobilisten ruim 20 uur vastzaten en gedwongen werden in hun voertuig te overnachten als gevolg van de extreme sneeuwval. Doordat veel mensen aan het einde van hun kerstvakantie weer naar huis terugkeerden was het extra druk op de Spaanse wegen. De bijeenkomst maandagmiddag wordt eveneens bijgewoond door vertegenwoordigers van de Guardia Civil, hoge ambtenaren die verantwoordelijk voor het verkeer en afgevaardigden van de noodeenheid van het Spaanse leger (UME) en van weeragentschap Aemet. 

Dit vind je misschien ook leuk