Waar in Spanje kun je het goedkoopst tanken?

door admin
Waar in Spanje kun je het goedkoopst tanken?

Aan het einde van 2017 waren de benzineprijzen in Spanje op hun hoogste niveau sinds 2015 als gevolg van de internationale stijging van de prijs van ruwe olie. Spanjaarden gaven in totaal 4 miljard euro uit aan benzine. Wie wil besparen kan dat altijd doen door te letten op waar je gaat tanken. Op deze website kun je per week zien waar tanken het goedkoopst is per Spaanse provincie. Handig is dat je kunt zoeken op euro95 loodvrij, euro98 loodvrij, benzine A en A+, diesel A, A+, B, C en gas. 

Ballenoil, Petroprix, GasExpress en Plenoil

Sinds in Spanje de ‘low cost’ tankstations als paddenstoelen uit de grond schieten is je keuze in dat opzicht vereenvoudigd. De vier grootste low cost tankstations in Spanje zijn Ballenoil, Petroprix, GasExpress en Plenoil. De vier samen zetten 272,8 miljard euro om in 2016. Ballenoil was in 2010 de pionier en sloot het eerste boekjaar met een omzet van 27.000 euro. Eind 2016 was die omzet gestegen naar 131 miljoen euro.

Marktleiders Repsol, BP en Cepsa 

Het verschil met deze goedkope tankstations en de drie marktleiders in Spanje Repsol, Cepsa en BP (samen ruim 50% van het marktaandeel) is dat de low cost tankstations weinig personeel hebben, kleiner zijn en minder pompen hebben en daarop dus kunnen besparen. 

Toevoegsels

Volgens de Spaanse vereniging van olieproducten AOP voldoen ook de low cost tankstations en de producten die zij verkopen aan alle door de EU en door Spanje gestelde eisen waaraan benzine, diesel en gas moeten voldoen. Wat de producten bij de grote bestaande tankstations duurder maakt zit hem vaak in de stoffen die aan de producten wordt toegevoegd. Zonder die toevoegsels is de benzine en diesel echter prima. Het enige is dat de toevoegsels ‘het rendement van de motor kunnen verbeteren en de consumptie van brandstof op langere termijn kunnen vertragen’, zegt AOP. 

Tanken bij supermarkten

Tanken bij low cost tankstations is vaak tussen 5 en 10 cent per liter goedkoper dan bij de ‘normale’ tankstations. Ook grote supermarktketens in Spanje hebben tankstations, zoals Carrefour (347), Eroski (50), Alcampo (33), E.Leclerc (20), Simply (filiaal van Alcampo met 19 tankstations) en Trebol (3). 

Waar in Spanje kun je het goedkoopst tanken?

Klik dus hier om te zien waar je in de buurt van waar je in Spanje woont of verblijft het goedkoopste kunt tanken. 

Dit vind je misschien ook leuk