Opnieuw doet een circus in Spanje afstand van wilde dieren

door admin
Opnieuw doet een circus in Spanje afstand van wilde dieren

Circo Paris is al het derde circus in Spanje in een jaar tijd dat besluit te stoppen met het gebruiken van wilde dieren in zijn shows. Volgens Stichting AAP kunnen circussen die wilde dieren gebruiken ook niet meer toegelaten in de vier Spaanse regio’s Catalonië, de Balearen, Murcia en Galicië. In ruim 450 gemeenten zul je nooit meer een circus met wilde dieren aantreffen. 

Stichting AAP vindt dit een goede ontwikkeling. De twee leeuwen en de tijger uit Circo Paris verkeerden in niet al te beste toestand. Hun nagels waren verwijderd zodat ze in hun stalen hokken voortdurend uitgleden. Volgens Pablo Delgado van AAP waren de omstandigheden waarin de drie katachtigen moesten leven bij het circus ‘pijnlijk’ en vonden de verzorgers het schokkend hoe slecht de dieren er aan toe waren. De voormalige verzorgers van de drie dieren hadden onvoldoende kennis en middelen om naar behoren voor de dieren te zorgen. Na maanden onderhandelen en verschillende lange procedures tussen de autoriteiten, de verantwoordelijken bij het circus en de dierenopvang lukte het met bemiddeling van het gespecialiseerde advocatenkantoor Deanimals om de dieren over te brengen naar AAP. Ook voor andere dieren van Circo Paris, waaronder enkele pony’s en een stier, is inmiddels een nieuw thuis gevonden. Volgens een dierenarts bij AAP is het onmogelijk om in de omstandigheden die een circus kan bieden wilde dieren op een waardige wijze op te vangen en te verzorgen. 

AAP Primadomus is het grootste opvangcentrum van Europa waar ook exotische en wilde diersoorten worden opgevangen. Je kunt het centrum bezoeken maar alleen op afspraak en in kleine groepen om de herstellende dieren niet teveel te verstoren.   

Dit vind je misschien ook leuk