Nieuwste Espanje! magazine weer in de winkels

door admin
Nieuwste Espanje! magazine weer in de winkels

Mocht je daartoe nog inspiratie nodig hebben, ren dan naar de winkel en koop Espanje! Het reis- en cultuurmagazine boordevol informatie over Spanje en de Spaanstalige wereld. Dit nummer is gekozen voor het thema slow travel. Want op een wat trager tempo – dat bovendien uitstekend past bij het natuurlijke levenstempo van de meeste Spanjaarden – zie je meer, ervaar je meer en proef je meer van de omgeving waarin je je bevindt. 

Redacteuren pakten, zoals hoofdredacteur Marjan Terpstra in haar voorwoord al verwoordt, daarom de boot om te eilandhoppen rond de Canarische eilanden La Gomera, La Palma en Tenerife, de trein om heel Spanje te doorkruizen van Barcelona via Madrid tot aan Córdoba en de camper om eindeloos te zwerven tussen de twee populairste kusten van het land en tussen de steden Alicante in het zuidoosten van het land tot aan Málaga in het uiterste zuiden. Nog iets ‘slower’ is het huren van een fiets om de Jalón-vallei vlak achter de stranden van de Costa Blanca en Benidorm te ontdekken. Hier liggen eeuwenoude Moorse dorpen tussen eindeloze velden met amandel- en olijfbomen.

Verder komt nog de indrukwekkende leegte van het Canarische eiland Fuerteventura aan bod, leer je hoe je kunt sneeuwschoenwandelen in de Pyreneeën en ontdek je waarom elke Spanjaard ‘pimentón de la Vera’ (gerookt paprikapoeder) in zijn keukenkastje heeft staan en waar dit poeder met een unieke rokerige geur en smaak vandaan komt.

Aan het woord komt nog de Nederlandse ambassadeur Matthijs van Bonzel die toegeeft een zwak voor Madrid te hebben, ondanks dat hij het hele land doorkruist. Hij is dol op de stad vanwege de talloze onbekende restaurantjes die door families worden gerund en waar het eten altijd goed is en de bediening uiterst persoonlijk. 

Vanaf het eerste van de vier nieuwe nummers van Espanje! die dit jaar zullen verschijnen hebben ook flamencozangeres Luna Zegers en Volkskrantcorrespondent Maartje Bakker een stem, waarmee ze in columnvorm je Spanje door hun ogen laten zien.

Dit vind je misschien ook leuk