Nieuwe ‘onzichtbare’ snelheidscamera’s getest in Spanje

door admin
Nieuwe 'onzichtbare' snelheidscamera's getest in Spanje

Wordt een bestuurder met te hoge snelheid betrapt, dan wordt direct een foto van de auto met het kenteken naar de meest dichtbijzijnde agenten gestuurd. Ook kunnen agenten zelf toegang krijgen ter controle via een wifi-verbinding of het 3G en 4G netwerk.

Het gaat om Velolaser-camera’s van Spaanse makelij, die snelheden kunnen vastleggen tot 250 kilometer per uur in beide richtingen ongeacht aan welke kant van de weg de camera is bevestigd. De afstand die de camera kan afleggen met scherpe foto’s is 15 tot 50 meter. Het Spaanse ministerie van Verkeer heeft ruim 800.000 euro geïnvesteerd in deze verplaatsbare laser-radars. De camera’s zijn op verschillende plekken door het land getest, waaronder in Badajoz en nu ook in Andalusië.

De directeur van de Spaanse verkeersdienst DGT, Gregorio Serrano, kondigde op zijn Twitter-pagina aan dat DGT de verplaatsbare laser radars heeft aangekocht voor de motoragenten van de Guardia Civil die controles uitvoeren op het interstedelijke wegennet en voegde daar aan toe dat vorig jaar 300 doden vielen als gevolg van snelheidsoverschrijdingen. 

Dit vind je misschien ook leuk