Vijf olifanten op Spaanse snelweg na ongeluk

door admin
Vijf olifanten op Spaanse snelweg na ongeluk

Het ongeluk gebeurde om half drie ’s middags. Bronnen bij de Spaanse verkeersdienst DGT denken dat de vrachtwagen is gekanteld nadat de chauffeur een langzaam rijdende vrachtwagen wilde inhalen. Bij het terugkeren op de rechterweghelft raakte de vrachtwagen met olifanten uit balans en kantelde. Men vermoedt dat het komt doordat de olifanten in beweging kwamen door de inhaalmanoeuvre die mogelijk ietwat abrubt plaatsvond. 

De A30 richting Murcia was gedurende 2,5 uur afgesloten en het verkeer werd omgeleid via de N301. Het ongebruikelijke gezicht van vijf olifanten langs de kant van de weg zorgde voor lange vertragingen en toesnellende mensen uit de omgeving. Een speciale takelwagen moest de om het leven gekomen olifant van de weg verwijderen. Twee andere olifanten werden langs de kant van de weg behandeld. De andere olifanten bleven rustig dankzij het circuspersoneel dat ze voortdurend probeerde te kalmeren. Ondertussen was men alternatief transport voor de dieren aan het regelen. 

Volgens de Stichting van verenigde circussen waren alle vergunningen voor het vervoer van de olifanten in orde en was ook de vrachtwagen geschikt voor vervoer van vijf van deze zware dieren. Op de Twitter-pagina van Gregorio Serrano van DGT zijn foto’s te zien van de situatie. 

Dit vind je misschien ook leuk