Pilotenstaking: 246 vluchten in Spanje geschrapt vandaag en morgen

door admin
Pilotenstaking: 246 vluchten in Spanje geschrapt vandaag en morgen

Naast woensdag en donderdag hangt er ook een staking op 3 en 4 mei in de lucht wanneer de onderhandelingen tussen de pilotenvakbond SEPLA en Vueling op niets uitlopen. Vueling wordt in Spanje zeer veel gebruikt en vliegt van Alicante, Barcelona, Málaga, Palma en Ibiza op talloze Europese bestemmingen waar jaarlijks miljoenen toeristen vandaan komen zoals Amsterdam, Brussel, London Heathrow, London Gatwick en andere veelgebruikte luchthavens in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk.

Op woensdag en donderdag zullen zo’n 250 vluchten aan de grond blijven. Volgens Vueling zal 81% van de vluchten gewoon doorgaan. Passagiers van de geschrapte vluchten zouden al een waarschuwing moeten hebben ontvangen over het niet doorgaan van hun vlucht via e-mail of tekstbericht op hun mobiele nummer.

Niet eerder staakten Vueling’s piloten. Het bedrijf houdt hoofdkantoor in Barcelona en valt samen met British Airways onder moederbedrijf International Airlines Group. Op het moment heeft Vueling circa 1.000 piloten met Spanje als basis en 150 piloten elders. De kans is echter groot dat bepaalde vliegbases die Vueling gebruikt naar andere landen zullen verhuizen.

Juan Manuel Redondo, hoofd van de vakbond SEPLA bij Vueling zei: ‘Nu de winsten van Vueling verdrievoudigen en er zelfs tot 100 miljoen euro aan dividend is uitgekeerd, is het raar dat de arbeidsvoorwaarden voor de piloten niet zijn veranderd.’ Volgens de piloten ontvangen ze 30% minder loon dan piloten bij de belangrijkste concurrenten zoals Ryanair en Easyjet. Volgens SEPLA leidden deze omstandigheden al tot het vertrek van 30 piloten dit jaar. Dat waren er vorig jaar in totaal 90.

Check hier de status van je vlucht.

Dit vind je misschien ook leuk