Voetgangers krijgen nog ruimer baan in Málaga

door admin
Voetgangers krijgen nog ruimer baan in Málaga

Deze loopt vanaf waar je de rivier Guadalmina bij het warenhuis van El Corte Inglés oversteekt tot aan het plein Plaza de la Marina. Langs de Alameda staan ruim honderd jaar oude bomen en vrijwel alle stadsbussen hebben er een halte. Al jaren is deze verkeersader gedeeltelijk opgebroken wegens werkzaamheden aan de metro. 

Vanaf 15 mei is het de beurt aan de twee buitenste rijstroken van de in totaal vier die er waren. Dagelijks reden daar zo’n 10.000 auto’s over. Die worden nu getransformeerd tot voetgangersgebied. Zodra dat werk is afgerond, de bedoeling is over een maand of zes, dan rijden er alleen nog maar bussen en taxi’s over de Alameda. Particuliere voertuigen worden omgeleid via de Muelle de Heredia, die langs de haven richting het oosten van de stad loopt. 

Ook een gedeelte voor het begin van de emblematische winkelstraat Calle Larios wordt ingericht voor voetgangers. De rotonde daar verdwijnt, alsmede het beeld van de Markies van Larios. Het beeld wordt verplaatst. Ook twee ingangen naar de ondergrondse parking Plaza Marina krijgen een andere plek.

Met de bouwwerkzaamheden gaat een investering gepaard van 1,8 miljoen euro. Het werk wordt uitgevoerd door het bouwbedrijf Verosa. Veel bushaltes zullen tijdelijk op Plaza de la Marina te vinden zijn of aan het begin van de Paseo del Parque. 

Dit vind je misschien ook leuk