Reina Sofía Museum bij 20 meestbezochte musea ter wereld

door admin
Reina Sofía Museum bij 20 meestbezochte musea ter wereld

Op nummer één staat het Louvre in Parijs. Het Reina Sofía staat op de zeventiende plek van de twaalfde editie van de jaarlijkse Theme Indes and Museum Index 2017, gepubliceerd door Themed Entertainment Association (TEA) en AECOM.

Het Louvre in Parijs werd vorig jaar door 8,1 miljoen mensen bezocht. Dat was is 9,5% meer dan een jaar eerder. Naar het Spaanse Reina Sofía in Madrid kwamen bijna 3,9 miljoen bezoekers (+6,9%). In de top vijf staan verder het Nationale Museum van China in Beijing, Het National Air and Space Museum in Washington D.C., het Metropolitan Museum of Art in New York (beide Amerikaanse musea hadden 7 miljoen bezoekers) en de Vaticaanse Musea in Het Vaticaan.

Op de zesde plaats staat het Science & Technology Museum in Shanghai (China), gevolg door het National Museum of Natural History in Washington D.C., het British Museum in Londen op de achtste plek, Tate Modern in Londen en de National Gallery of Art eveneens in Washington D.C. sluit de top tien af.  

Zeven van de twintig meestbezochte musea ter wereld liggen in China. Hier kwamen 11% meer bezoekers dan een jaar eerder.

Wat betreft Europa staat Reina Sofía op nummer acht van de twintig meest bezochte musea. Als enig ander Spaans museum staat ook het Prado Museum in Madrid op deze lijst op nummer 13 met 2,84 miljoen bezoekers. Ook de Europese lijst wordt aangevoerd door het Louvre. Verder bestaat deze top vijf uit de Vaticaanse Musea (2), het British Museum (3), Tate Modern en National Gallery beide in Londen op 4 en 5.

Op de zevende plek staat Stage Hermitage in San Petersburg. Het Van Gogh Museum in Amsterdam staat op de vijftiende plek, het Uffizi in Florence op de zestiende en het Nationale Schotse Museum  op de zeventiende plek. De laatste twee plekken van de Europese top twintig worden bezet door het Rijksmuseum in Amsterdam en Auschwitz-Birkenau Museum in Polen.

Dit vind je misschien ook leuk