Bestuurster die onder invloed 3 fietsers doodreed in Spanje op vrije voeten

door admin
Bestuurster die onder invloed 3 fietsers doodreed in Spanje op vrije voeten

Twee van haar slachtoffers lijden nog elke dag fysiek en emotioneel aan de gevolgen van de aanrijding. Hetzelfde geldt voor de nabestaanden van de drie dodelijke slachtoffers. 

De jonge vrouw mocht van de provinciale rechtbank te Valencia de gevangenis verlaten na het betalen van een borgsom van 7.000 euro. De rechtszaak is nog in een onderzoekfase en zal waarschijnlijk nog lang duren. Eerst moet het forensisch onderzoek nog worden afgerond.  

De vrouw had drugs gebruikt en had een te hoog alcoholpromillage in haar bloed toen ze op 7 mei vroeg in de ochtend de groep fietsers aanreed op de provinciale weg tussen Oliva en Dénia (regio Valencia). Ze kan veroordeeld worden voor dood door schuld, roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed.

Andrés Contreras is één van de twee slachtoffers die het ongeluk overleefde. Hij lijdt nog steeds aan de gevolgen ervan. Zijn rechter knieschijf moet nog geopereerd worden en 75% van zijn scheenbeen is gebroken. Bovendien lijdt hij nog erg veel pijn. Sinds het ongeluk heeft hij niet meer kunnen fietsen. Daarbij heeft hij onzichtbare littekens die nooit zullen genezen want drie van zijn vrienden zijn dood. Hij wil jongeren zich er nu van bewust maken hoe belangrijk hun gedrag in het verkeer is en hoe belangrijk het is om alcohol en drugsgebruik in het verkeer te mijden.

Lees ook: Fietsen in Spanje blijft een risicovolle activiteit

Dit vind je misschien ook leuk