Projectontwikkelaar in Benidorm verbiedt vakantieverhuur

door admin
Projectontwikkelaar in Benidorm verbiedt vakantieverhuur

Zo hoopt de projectontwikkelaars kopers af te schrikken die hadden willen investeren in appartementen in de populaire badplaats Benidorm om er via verhuur aan toeristen extra geld mee te kunnen verdienen. De Delfín Tower komt direct aan het strand te liggen met een ruime gemeenschappelijke tuin met daarin een groot zwembad. Perfecte omstandigheden om er vakantie te vieren. Echter de promotoor wil te toren strikt voor residentieel gebruik behouden. Dat de verhuur van de woningen voor periodes korter dan twee maanden verboden is, is vastgelegd in de statuten van de vereniging van eigenaren.

Delfin Tower

De Delfín Tower is hiermee de eerste promotor in Benidorm én in de regio Valencia die tot een dergelijke maatregel overgaat. De projectontwikkelaar gaat ervan uit dat het besluit bepaalde kopers kan afschrikken, maar hoopt er tegelijkertijd andere type kopers mee aan te trekken. Bronnen in de sector hebben al aangegeven dat als het initiatief hier blijkt te werken hetzelfde doorgevoerd gaat worden bij een aantal projecten in Catalonië.

Het ontwerp van Delfin Tower is geïnspireerd op een zeilschip en komt direct aan het strand te staan bij Playa Poniente. De werkzaamheden gingen begin deze maand van start en het gebouw van 22 verdiepingen zal eind 2020 worden opgeleverd. Er komt een infinity pool van 350 vierkante meter, een fittnesscentrum en een zwembad op de 20e en 21e verdieping toegankelijk voor leden. De gemeenschappelijke tuinen beslaan 3.000 vierkante meter met het zwembad en een padelbaan en een opslagplaats voor boten, surfplanken en ander watersportmateriaal van de bewoners. Er wordt ruim 6.5 miljoen euro in geïnvesteerd. Op dit moment is al 43% van de 44 luxe appartementen vanaf het plan verkocht. De prijzen zijn vanaf 700.000 euro per appartement.

In de regio Valencia is het aantal verhuren aan toeristen met 10% gegroeid, zo melden bronnen uit de vastgoedsector in de regio. Echter de markt in Benidorm zelf zit heel anders in elkaar. Het is daar de hotelsector zelf die bij de autoriteiten vanuit oneerlijke concurrentie overwegingen vraagt om beperkende maatregelen te nemen op dit gebied.

Op dit moment is het de vereniging van hotels Hosbec een intensieve campagne aan het voeren waarin het aanbod via platforms zoals Airbnb uitgebreid onder de loep wordt genomen zowel in Benidorm als in Alicante en Valencia. Het gevolg van deze druk is dat er al een moratorium op vergunningen voor toeristische appartementen in Valencia is ingesteld voor specifieke gebieden. In Benidorm zijn op dit moment ruim 1.000 vakantieappartementen te huur via Airbnb.

Dit vind je misschien ook leuk