Verpakkingsvrije winkel La Rioja geeft geweldig voorbeeld duurzaamheid

door admin
Verpakkingsvrije winkel La Rioja geeft geweldig voorbeeld duurzaamheid

Er wordt vaak gesproken over duurzaamheid en goed zorgen voor ons milieu. Veelal blijft het bij willen en hopen, maar om echt verschil te kunnen maken zijn daden nodig. Een simpele manier om dit te doen is door verpakkingen meerdere keren te gebruiken. Dat deze simpele manier van duurzaam leven en goed zorgen voor het milieu impact heeft, bewijst de verpakkingsvrije winkel Goccia Verde in de straat Huesca de Logroño in La Rioja.

Besparing plastic, water, CO2 en elektriciteit

Deze winkel, die schoonmaak- en verzorgingsproducten verkoopt, heeft – met hulp van haar klanten – in vier jaar tijd 38.000 plastic verpakkingen bespaard door ze meerdere keren te gebruiken. Het is niet alleen dit aantal verpakkingen dat ze besparen. Door verpakkingen meerdere keren te gebruiken heeft deze winkel in vier jaar tijd ook 7.600 liter water, 5 ton CO2 en 95.000 kw aan elektriciteit bespaard.

De investering van water, CO2 en elektriciteit ben je niet alleen kwijt tijdens het maken van de plastic verpakkingen. Ook het laten recyclen van plastic (wanneer je het weggooit bij het plastic afval) is een duur proces waarbij veel handwerk en technologie komt kijken.

China zegt ‘nee’ tegen plastic uit Europa

Het meeste plastic uit Europa kwam tot voor kort terecht in China waar het werd verbrand of begraven. Daar gelden minder strenge wetgevingen voor het verwerken van plastic. Inmiddels heeft China aangegeven dat ons plastic daar niet meer welkom is zodat Europa nu zelf een oplossing moet bedenken voor het recyclen of liever – zoals de winkel Goccia Verde – hergebruiken van plastic verpakkingen.

De winkel uit La Rioja wil hiermee een voorbeeld geven hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan een duurzamer milieu. Hoewel deze oplossing iets meer moeite kost, is deze wel veel beter voor ons milieu en de wereld waarin we leven.

Dit vind je misschien ook leuk