Mallorca voert anti-alcoholcampagne in tegen ‘balconing’

door admin
Mallorca voert anti-alcoholcampagne in tegen 'balconing'

Nadat elk jaar wel een paar toeristen hun dood tegemoet springen bij het fenomeen ‘balconing’ hebben de autoriteiten op het eiland besloten campagnes te gaan inzetten in de herkomstlanden van toeristen om meer ellende te voorkomen. Ook wil men paal en perk gaan stellen aan alcoholreclames.

Dit jaar kwamen al drie toeristen om door een val van een balkon in de vooral door Britten bezochte badplaats Magaluf (Calvià). Veelal raken jongeren met een paar slokken teveel op overmoedig en denken vanaf hun balkon zo in het zwembad van het hotel te springen, of ze willen van het ene naar het andere balkon klimmen. Deze gevaarlijke en discutabele hobby wordt aangeduid met de term ‘balconing’. Vaak gaat het goed en soms gaat het mis. Als het mis gaat, zijn de gevolgen veelal niet te overzien.

Op de vergadering met de burgemeester waren ook vertegenwoordigers van het Britse consulaat, de politie en hoteluitbaters aanwezig. Men was het erover eens dat ‘binge drinking ofwel ‘comazuipen’ de voornaamste aanleiding vormt tot dit soort ongevallen. Vorige week maandag viel een 18-jarige Franse jongen dood vanaf een balkon op de derde verdieping van een appartementsgebouw in Magaluf. Hij overleed in het ziekenhui aan zijn verwondingen. Afgelopen woensdag raakte een 19-jarige Brit zwaargewond na een val van een balkon in Magaluf. In juni trof hetzelfde lot een 20-jarige Ier en in april een 19-jarige Britse vrouw.

Dit vind je misschien ook leuk