Uitbraak gastro-enteritis onder hotelgasten Torremolinos

door admin
Uitbraak gastro-enteritis onder hotelgasten Torremolinos

De gedupeerde toeristen hebben aangifte tegen het hotel gedaan bij de politie en een klacht ingediend tegen het hotel bij het consumentenkantoor. Deze werden onderbouwd met de medische rapporten van de geraadpleegde artsen en gezondheidscentra. Volgens het hotel gaat het om twintig gevallen, terwijl dat er volgens de gedupeerden veel meer zijn. ‘Wij waren met zijn negenen en zes van ons zijn ziek geworden, waarvan er drie opgenomen moesten worden’, zegt een van de gasten. De toeristen die ziek zijn geworden hebben een whatsappgroep opgericht waarin ze ervaringen uitwisselen en zich organiseren om de klachten in te dienen. De besmette personen hadden diarree en koorts, moesten overgeven en leden aan verschrikkelijke buikkrampen. 

De hoteldirectie wijst naar het nabijgelegen Hospital Marítimo, waar onafgedekte rioleringsputten de oorzaak van de problemen zouden zijn. Het ziekenhuis wijst op zijn beurt weer naar de gemeente Torremolinos en de Junta de Andalucía die ondanks herhaaldelijke klachten over de putten niets zou hebben gedaan. 

Volgens het hotel valt het wel mee met het aantal zieken gezien het totaal aantal gasten (600) in het grote hotel in de populaire Zuid-Spaanse badplaats. Ook zegt de directie twee jaar geleden al te hebben gevraag om inspectie van de putten vanwege de stank die elke keer bij ‘verkeerde’ wind het hotel bereikt.

Volgens de gemeente waren de resultaten van alle laatste inspecties goed en is steeds aan alle regels voldaan betreffende het water dat bij het hotel komt. Bovendien zou het water afkomstig van de rioleringsinstallatie van het ziekenhuis nooit kruisen met dat van het hotel. 

De PP in Torremolinos eist nu dat de putten van het hotel nu worden gesloten en onderzocht. Volgens een PP-afgevaardigde is de staat waarin het ziekenhuis zich bevindt al ongezond voor zijn gebruikers, maar dat het ergste is dat deze deplorabele staat ook omwonenden en toeristen in nabijgegen hotels bereikt. 

Dit vind je misschien ook leuk