Iberdrola plant groot netwerk met oplaadpunten voor elektrische auto’s in Spanje

door admin
Iberdrola plant groot netwerk met oplaadpunten voor elektrische auto's in Spanje

Het bedrijf heeft 10 miljoen euro vrijgemaakt om dit grote netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto’s aan te leggen. In iets meer dan een jaar tijd zal het bedrijf meer dan 200 laadstations in Spanje hebben geïnstalleerd.

De oplaadpunten worden op een afstand van circa 100 kilometer van elkaar geplaatst, zodat eigenaren van elektrische auto’s voldoende gelegenheid krijgen om hun auto’s op te laden. Door dit initiatief wordt het mogelijk om volledig elektrisch van de ene naar de andere kant van Spanje te reizen.

Autosnelwegen

Langs welke wegen kunt u de oplaadpunten verwachten?

– De A1, Autovía del Norte, een snelweg die Madrid verbindt met het noorden van het land.

– De A2, Autovía del Nordeste, een snelweg die loopt van Madrid via Zaragoza, Lleida, Barcelona en Girona naar de Franse grens bij La Jonquera.

– De A3, Autovía del Este, een snelweg die begint bij de M-30 in Madrid en eindigt bij de V-30 in Valencia.

– De A4, Autovía del Sur, een snelweg die begint in Madrid en eindigt in Cádiz.

– De A5, Autovia del Suroeste start in Madrid en eindigt bij de Portugese grens in de buurt van Badajoz.

– De A6, Autovía del Noroeste begint in Madrid en eindigt in Arteixo (A Coruña).

– De A7, Autovía del Mediterráneo, loopt van Barcelona via Valencia naar Algeciras.

– De A8, Autovía del Cantábrico, een autosnelweg die loopt langs de noordkust van Spanje.

– De A66, Autovía Ruta de la Plata, loopt vanaf de Spaanse noordkust bij Gijón door het westen van Spanje naar Sevilla.

Naast bovengenoemde snelwegen, zullen de oplaadpunten ook op minder bekende routers worden geplaatst.

Opladen

Afhankelijk van de locatie, kunnen er tussen de 2 en 7 voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen.

Er zullen drie verschillende soorten oplaadpunten komen; snelle (50 kW), supersnelle (150 kW) en ultrasnelle (350 kW). De oplaadtijd zal tussen de 10 en 30 minuten bedragen. Iberdrola is een samenwerkingsverband aangegaan met hotels, restaurants en tankstations, om de gebruikers van de laadstations een gevarieerde dienstverlening te kunnen bieden.

Tegen het einde van 2018 zullen de eerste 30 stations operationeel zijn. De rest volgt in 2019.

De oplaadpunten van dit netwerk zullen 100% hernieuwbare energie gebruiken, waardoor de duurzaamheid van dit product wordt gewaarborgd.

Opladen kan door middel van de smartphone app van Iberdrola, genaamd App Recarga Pública Iberdrola. Met behulp van deze app kunnen klanten de stations lokaliseren, een oplaadpunt reserveren en betalen voor het opladen.

Andere initiatieven

Het initiatief van de oplaadstations maakt deel uit van het Duurzaam Mobiliteitsplan van Iberdrola dat de komende vier jaar 25.000 laadpunten in Spanje zal plaatsen bij woningen, bedrijven en openbare ruimten, zowel stedelijk als interstedelijk.

Daarnaast sluit het initiatief van Iberdrola aan bij andere plannen zoals IONITY, CIRVE en E-VIA FLEX-E. Ionity is een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche. De autofabrikanten willen een Europees High-Power Charging (HPC) netwerk voor elektrische voertuigen opzetten. De bouw van 400 HPC-stations moet ervoor zorgen dat elektrische voertuigen eenvoudiger lange afstanden af kunnen leggen.

CIRVE (Corredores Ibéricos de Infraestructura de Recarga Rápida de Vehículos Eléctricos) wil Frankrijk, Spanje en Portugal verbinden door de installatie van 40 ultrasnelle oplaadpunten in Spanje.

E-VIA FLEX-E zal voor het einde van 2018 eveneens 4 ultrasnelle oplaadpunten in Spanje hebben gerealiseerd.

Dit vind je misschien ook leuk