Massale zoektocht op Mallorca naar tijdens noodweer vermist jongetje

door admin
Massale zoektocht op Mallorca naar tijdens noodweer vermist jongetje

Hij zat met zijn zevenjarige zusje Ursula en moeder Joana (40) in de auto, toen deze overvallen werd door een grote watermassa als gevolg van de overstroming van de rivier Ses Planes. Zijn moeder wist het meisje nog uit de auto te krijgen, die kon worden opgepikt door een Duitser die op de fiets langskwam. Joana zelf werd de volgende dag dood aangetroffen in haar auto.

Van het jongetje ontbreekt sindsdien, afgezien van zijn gevonden rugzak, elk spoor. Op het eiland zijn 900 professionals, waaronder brandweer, reddingswerkers, politie en vrijwilligers op zoek naar Arthur. De zoektocht moest maandagavond gestaakt worden vanwege opnieuw hevige regen, ditmaal veroorzaakt door het staartje van tropische storm Leslie.  

Dinsdagochtend konden mensen weer verder. De zoektocht is uitgebreid naar de zee bij s’Illot in het oosten van het eiland bij Cala Morlanda, waar Arthur’s rugzak werd gevonden. De familie heeft een brief gepubliceerd om dankbaarheid te uiten naar alle hulp die ze in de afgelopen zes dagen hebben ontvangen van autoriteiten, brandweer, politie en vrijwilligers. De moeder had enkele minuten voor ze verdween nog gesproken met haar Britse man die op dat moment in Londen was voor zijn werk als piloot. 

De regen was vorige week het hevigst rond de plaats San Llorenç. Hier viel 250 liter per vierkante meter in korte tijd. Het noodweer eiste in totaal twaalf levens, waaronder dat van drie Duitsers, twee Britten en een Nederlandse. Honderden families hebben schade aan hun eigendommen. Diverse wegen zijn nog onbegaanbaar. Inmiddels wordt door autoriteiten en vrijwilligers hard gewerkt aan de schoonmaak en ‘wederopbouw’.

Dit vind je misschien ook leuk