Sneeuwoverlast in Asturië

door admin
Sneeuwoverlast in Asturië

Op dinsdag is er nog steeds een school gesloten. Ook tientallen wegen in het binnenland blijven dicht vanwege sneeuwoverlast. Technici zijn hard aan het werk om de elektriciteitsvoorziening te herstellen voor duizenden huishoudens in de regio. 

Ruim honderd medewerkers van de speciale militaire hulpdienst UME van de basis in León zijn met 20 voertuigen naar Asturië gegaan om daar mensen uit benarde situaties te helpen of wegen vrij te maken van sneeuw en omgevallen bomen. In de regio rond Ibias en Degaña kwamen bij de noodhulpdienst ruim 450 meldingen binnen van incidenten. De meeste waren gerelateerd aan versperde wegen door afgebroken takken, omgevallen bomen en elektriciteitsmasten. 

In deze plaatsen bleven drie scholen gesloten en ook het vervoer van leerlingen naar scholen in Cangas del Narcea is bemoeilijkt. Het Spaanse weerinstituut geeft voor de regio alleen een code geel uit voor het gebied in de Picos de Europa en andere berggebieden. Hier viel boven 1.100 meter al vijf centimeter sneeuw. Volgens Aemet zal de sneeuwgrens in de loop van dinsdag omhoog gaan tot 1.500 meter. 

Veel bergpassen zijn gesloten en autoriteiten raden mensen aan niet van huis te vertrekken zonder sneeuwkettingen. Nog steeds zitten 4.500 mensen zonder elektriciteit. 

Dit vind je misschien ook leuk