Meeste vertragingen van Europa op vliegvelden Barcelona en Mallorca

door admin
Meeste vertragingen van Europa op vliegvelden Barcelona en Mallorca

In de maand oktober nam het totaal aantal vertragingen in het luchtverkeer toe met 34,8 procent ten opzichte van oktober 2017. Dit blijkt uit gegevens gepubliceerd door Eurocontrol. 

Het vliegveld van Barcelona-El Prat staat op de zevende positie van luchthavens met de meeste vertragingen. Dat van Palma de Mallorca op de veertiende. De controletoren in Barcelona prijkt op de vijfde plek en die van Madrid op de dertiende. 

De voornaamste oorzaak van de toegenomen vertragingen is het weer. In oktober was veel noodweer langs de Spaanse oostkust en op de Balearen, waardoor vluchten niet konden vertrekken of omgeleid moesten worden. Het gemiddelde van dagelijkse vluchten met ten minste 15 minuten vertraging steeg met 93,1 procent ten opzichte van oktober vorig jaar, aldus Eurocontrol. 

Volgens deze Eruopese instelling voor de veiligheid van het vliegverkeer is het luchtverkeer in oktober dit jaar met 4,1 procent toegenomen ten opzichte van 2017. Deze stijging is in lijn met de verwachtingen. Het gemiddeld aantal dagelijkse vluchten in oktober betreft een record in alle jaren dat deze gegevens werden bijgehouden. 

Twaalf landen voegden ruim 50 dagelijkse vluchten toe aan het netwerk, met Spanje, Duitsland en Italië als grootste bijdragers. 

Spanje staat op de tweede plaats in Europa met een totaal van 255 extra dagelijkse vluchten dankzij een groeiende interne markt (+53) en het gestegen aantal vluchten vanuit Italië (+31) en Frankrijk (+30) en Duitsland (+30). 

Het vliegbedrijf dat de meeste vluchten toevoegt aan het netwerk is Eurowings (+340), EasyJet (+217), Ryanair (+146), Lufthansa (+91),. Vueling (+57), LOT (+55), Air Europa (+51) en Wizz Air (+51).

De toename van het vliegverkeer was positief voor de meerderheid van de grote Europese luchthavens. In Spanje registreerde Madrid-Barajas een dagelijks gemiddelde van 589 vluchten in oktober (+7,8%), Barcelona-El Prat 494 vluchten (+4,7%) en Palma de Mallorca met 365 vluchten (6,6%).

Dit vind je misschien ook leuk