Costa del Sol best gewaardeerde Spaanse bestemming om hotels

door admin
Costa del Sol best gewaardeerde Spaanse bestemming om hotels

In totaal analyseerde Turismo Costa del Sol negen regio’s op dit vlak in september. Men wilde meer weten over de concurrentie binnen de sector. Op verschillende gebieden werden de hotels aan deze kust het hoogst gewaardeerd, zoals op personeel (8,87), schoonmaak (8,85), comfort (8,44), aangeboden diensten (8,31) en prijs/kwaliteitverhouding (8,12). Alleen op het gebied van locatie werd de kust voorbij gestreefd door de Balearen en de Costa Brava.

De gegevens zijn gebaseerd op een verblijf van een nacht voor twee personen in een standaard tweepersoonskamer. De regio’s die in ogenschouw werden genomen zijn de Costa del Sol, de Costa de la Luz (Cádiz), de Costa de Almería, de Costa Blanca (Alicante), de Costa Brava (Girona), de Canarische eilanden en de Balearen. Ook de Algarve in Portugal en Antalya in Turkije, twee gebieden waarmee de Spaanse kusten moeten concurreren, werden meegerekend. In Málaga werden 390 hotels meegenomen in het onderzoek en 2.083 resterende hotels.

Na de Costa del Sol volgen wat waardering van gasten betreft de Costa Brava op twee en de Costa Blanca op drie. In Málaga werden de vijfsterrenhotels het beste gewaardeerd. Wat prijzen van vijfsterrenhotels betreft staat de Costa del Sol op twee met een gemiddelde prijs van 362,30 euro na de Balearen.

Met viersterrenhotels staat de Costa del Sol op drie met een gemiddeld tarief van 148,50 euro. Op één en twee staan de Balearen en de Algarve. Driesterrenhotels aan de Costa del Sol staan wat waardering betreft op de tweede plaats met een gemiddelde kamerprijs van 99,80 euro, na de Balearen. Tweesterrenhotels aan de Costa del Sol met een gemiddelde prijs van 71,90 euro staan op de vijfde plaats en hotels met één ster staan op de vijfde plek met een gemiddelde prijs van 67,90 euro. 

Dit vind je misschien ook leuk