Grote treinstaking in Spanje op 14 december

door admin
Grote treinstaking in Spanje op 14 december

Volgens de vakbond is men boos vanwege de ‘inmobiliteit van het bedrijf’ ten opzichte van de salarisverhoging die 1.800 personeelsleden toe zou komen. Bovendien zouden ‘voortdurend de bestaande normen niet worden nageleefd’.

De belangrijkste eis is dat het personeelsbestand wordt uitgebreid. De vermindering daarvan in de laatste jaren gecombineerd met de toename van het aantal treinen dat rijdt zorgt volgens de vakbond voor slechtere werkomstandigheden en een vermindering van de kwaliteit van het werk van de interventiemedewerkers. Dit heeft volgens CCOO zijn weerslag op de veiligheid in de trein. 

De interventiemedewerkers bestaan onder meer uit beveiligers in de trein, technische personeel en het personeel dat mindervaliden de trein in en uithelpt en minderjarigen zonder volwassen begeleider begeleidt. Als Renfe niet op de eisen van de vakbond ingaat, zullen er meer stakingen volgen in de aanloop naar de feestdagen en wellicht ook gedurende de feestdagen. 

Het is nog niet bekend welke minimale dienstverlening gehandhaafd zal worden. Duidelijk is wel dat het personeel dat gaat staken werkzaam is op alle soorten treinen, dus de lange en middellange afstandstreinen en de interstedelijke lijnen van Cercanías. 

Dit vind je misschien ook leuk