Per april alleen herbruikbare en gerecyclede tassen bij Mercadona

door admin
Per april alleen herbruikbare en gerecyclede tassen bij Mercadona

Mercadona begon al met het vervangen van plastic voor eenmalig gebruik in 2018 in 66 supermarkten verspreid in Catalonië, Madrid en Navarra. Vanaf januari worden de nieuwe plastic tassen en tassen van ander materiaal ingevoerd in alle andere 1.600 winkels. Ook zijn er afspraken gemaakt met toeleveranciers die wijzigingen moesten toepassen in hun verpakkingsbeleid. 

Het bedrijf streeft een circulaire economie na rond het materiaal, waarbij de nadrk ligt op het verminderen, hergebruiken en recyclen van materiaal om zo het leven van verpakkingen te verlengen of te voorkomen dat het na eenmalig gebruik al in de vuilnisbak belandt. 

\’El Jefe\’, zo noemt Mercadona haar klanten, kan vanaf half april kiezen uit de tas van raffia voor 50 cent die bij de kassa verkrijgbaar is, uit een papieren zak voor 10 cent of uit een herbruikbare en recyclebare plastic tas waarvan tussen 50 tot 70 procent van het plastic al gerecycled is. Ook deze kost 10 cent.

Mercadona heeft eveneens nieuwe installaties geplaatst bij de versproducten, zodat de klanten daar minder plastic zakjes en handschoenen nodig hebben. Voor 2021 zullen ook deze zakjes worden vervangen door een composteerbaar materiaal. De zone waar producten worden voorgesneden wordt verkleind, zodat ook daar minder plastic na eenmalig gebruik bij het afval terecht komt.

Leestip: Hoe is het anti-plasticbeleid van Spaanse supermarkten volgens Greenpeace?

Dit vind je misschien ook leuk