Eigenaar van finca waar Julen omkwam aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag

door admin
Eigenaar van finca waar Julen omkwam aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag

Na een ongekende reddingsactie van dertien dagen waaraan zeker driehonderd mensen bij toerbeurt onafgebroken hebben gewerkt, werd het lichaam van de peuter gevonden op een diepte van 72 meter in de aarde van een berg bij het dorpje Totalán in de provincie Málaga.

David Serrano is de eigenaar van de finca en was op 13 januari met zijn vriendin en de ouders van Julen op de finca om daar een paella te bereiden en de lunchen in de buitenlucht. Naar zijn zeggen had hij gewaarschuwd voor het gevaar van het gat dat hij daar had laten boren op zoek naar water voor zijn toekomstige avocado-bomen. Bovendien zou hij er twee grote blokken beton op hebben gelegd ter afdekking. ‘Ik waarschuwde Julen’s familie voor het gevaar daar, denkend aan dat iemand er wel zijn voet in zou kunnen breken. Ik had nooit gedacht dat een kind erin zou kunnen vallen en zal mezelf dat nooit kunnen vergeven’, zei hij begin februari op een persconferentie waar hij samen met zijn twee advocaten was. 

Serrano wees hier eveneens naar Antonio Sánchez, de eigenaar van het bedrijf Perforaciones Triben dat verantwoordelijk is voor het boorgat. Die zou het gat onbeschermd hebben achtergelaten nadat was vastgesteld dat er geen water aanwezig was. ‘Dat de persoon die de opdracht gaf het gat te boren als verdachte wordt aangemerkt maar niet degene die de opdracht uitvoerde, snappen we niet’, zo zei Antonio Flores, een van Serrano’s twee advocaten, tegen Europa Press. 

Sánchez verklaarde echter dat hij het boorgat net als hij altijd doet of laat doen heeft afgedekt met een grote steen, die later blijkbaar is verwijderd.

Andere getuigen die verklaringen af zullen leggen zijn Sánchez, Julen’s ouders, de drie wandelaars die direct na de val van Julen ter plaatse waren, degene die verantwoordelijk is voor het vlak maken van het land rond de put en 112 hebben gebeld en vier agenten van de Guardia Civil. Vooralsnog heeft de vervolging de mogelijkheid uitgesloten dat er andere personen strafrechtelijk vervolgd zullen worden voor de dood van Julen. 

Serrano zal op 12 februari voorkomen in de rechtbank van Málaga.

Dit vind je misschien ook leuk