Spanje heeft hoogste aantal tijdelijke contracten van Europese Unie

door admin
Spanje heeft hoogste aantal tijdelijke contracten van Europese Unie

Dit blijkt uit cijfers verstrekt door de International Labour Organisation (ILO) en het Europees bureau voor de statistiek Eurostat. Circa 60 procent van de Spaanse tijdelijke arbeidscontracten betrof werk voor zes maanden of minder. Duitsland heeft met 10 procent het laagste aantal tijdelijke contracten.

Volgens ILO duidt een toenemend aantal tijdelijke dienstverbanden in een land op toenemende armoede. Bovendien stelt de organisatie op basis van de gegevens dat de armoede toeneemt naarmate de termijn voor contracten afneemt. Bovendien geeft het werknemers meer financiële onzekerheid en heeft het werken op basis van tijdelijke contracten een negatief effect op hun carrières. 

In het rapport wijst ILO erop dat het totaal aantal werknemers in Spanje dat op tijdelijke basis werkt 26,8 procent uitmaakte van alle mensen met een dienstverband in 2017. Dat is het hoogste aantal sinds 2008. Van die 26,8 procent is ruim 85 procent tijdelijk aan het werk omdat het ze niet lukte een voltijdbaan te vinden. In Duitsland heeft juist 85 procent van de werknemers met een tijdelijk dienstverband daar expliciet voor gekozen.

Dit vind je misschien ook leuk