‘Veel Madrilenen plassen op straat’

door admin
'Veel Madrilenen plassen op straat'

Zo wijst Carmena de Madrilenen aan als schuldige voor het feit dat de Spaanse hoofdstad zo vies is. Dit deed ze tijdens een optreden bij het College van Advocaten in de stad. Ze gaf aan dat er ‘veel Madrilenen zijn die hun sluitspieren niet goed controleren’ en dus op straat plassen. ç

Dit commentaar leverde de regent hoon en kritiek op onder de aanwezige advocaten. Met enige bescheidenheid beweerde Carmena dat er veel inwoners zijn die op straat urineren. Om daar aan toe te voegen dat er al zeker duizend boetes voor zijn uitgedeeld en dat de boetes nu worden vervangen door sociaal schoonmaakwerk. 

‘Ik zeg het zacht omdat het zo genant is, maar de waarheid is dat er heel veel Madrilenen zijn die op straat plassen. Ik begrijp niet hoe we hier gekomen zijn. Sinds ik klein was leerde ik dat dit heel fout was. Mensen drinken heel veel, ze controleren niet goed die van de sluitspier, maar het lijkt dat het nu een beetje vastzit en we hebben heel veel mensen die falen’, zo beweerde de burgemeester letterlijk.

Ze beloofde dat als ze nog een termijn de stad kan besturen ze een ‘grote revolutie onder de sancties’ teweeg zal brengen. ‘We willen geen geld innen, maar gedragsveranderingen’, zo verdedigde ze. ‘De bedoeling van elke norm is dat deze uit overtuiging wordt nageleefd’. 

Dit vind je misschien ook leuk