Nederlands bedrijf neemt optiekketen El Corte Inglés over

door admin
Nederlands bedrijf neemt optiekketen El Corte Inglés over

GrandVision is het moederbedrijf van onder meer Eye Wish en Pearle en bracht het nieuws over de overname woensdag naar buiten. Volgens financiële bronnen aangehaald in de zakenkrant CincoDías zou El Corte Inglés de winkels verkopen om zijn schuld te verminderen. De Telegraaf wist donderdag te melden dat met de overname een bedrag van 90 euro is gemoeid.

Optica2000 heeft in totaal 106 winkels in Spanje. Hiervan zijn de meeste gevestigd in de warenhuizen van El Corte Inglés. GrandVision wordt na de overname de preferred optical retail partner van de Spaanse warenhuizen. Ook zal GrandVision de komende jaren meer vestigingen openen en de bestaande vestigingen moderniseren. GrandVision is in Spanje al actief met +Vision winkels. Deze twee merken blijven naast elkaar bestaan. In januari nam GrandVision nog brillenmerk Charlie Temple over. Wereldwijd is het concern met meer dan 7.000 winkels actief in ruim 40 landen.

Vorig jaar was de omzet van Optica2000 83 miljoen euro. Daarmee was het de op drie na grootste optiekketen van Spanje. Het bedrijf werd in 1976 opgericht in Barcelona.

El Corte Inglés

El Corte Inglés is de grootste warenhuisketen van Spanje. Het is nog steeds een familiebedrijf daar het merendeel van de aandelen in handen is van de nabestaanden van oprichter Ramón Areces en van César Rodríguez González. De oorsprong ligt in de oprichting van een kleine confectie en textielwinkel in 1890 op de hoek van de straten Carmen en Rompelanzas in Madrid. In 2017 zette de groep El Corte Inglés 15,9 miljard euro om (+2,8%).

Dit vind je misschien ook leuk