PP gaat niet naar 8M-staking vanwege ‘gepolitiseerdheid’ ervan

door admin
PP gaat niet naar 8M-staking vanwege 'gepolitiseerdheid' ervan

Volgens de PP zouden ‘de extreem linkse partijen deze monopoliseren en zoeken ze verdeling en confrontatie tussen mannen en vrouwen en inclusief tussen vrouwen onderling van verschillende ideologieën’. Volgens bronnen binnen de partij zouden partijleden, zoals Marta González, Cuca Gamarra en Andres Levy, die van plan waren bij de manifestatie in Madrid aanwezig te zijn van mening zijn veranderd na het manifest gelezen te hebben. 

Zo staat in het manifest geschreven: ‘Dit jaar verenigen we ons met de globale roep die van start ging met vrouwen in Brazilië, in de Verenigde Staten, in Italië, in India en andere delen van de wereld tegen de patriarchale reacties en voor de vooruitgang van de vrouwen bij het bereiken van onze rechten en tegen rechts en extreem rechts die vrouwen en migranten hebben gesitueerd als primair doel van hun ultraliberale, racistische en patriarchale aanval’. Ook vraagt het manifest dat ‘abortus buiten het strafrecht wordt gehouden’. De tekst eindigt als volgt: ‘We worden voorafgegaan door een lange genealogie van feministische strijd, strijdsters voor het kiesrecht voor vrouwen en vakbondsleden, degenen die vochten tegen het kolonialisme, degenen die de Tweede Republiek brachten, degenen die vochten in de burgeroorlog en tegen de dictatuur van Franco..’.

De Partido Popular kiest ervoor zijn eigen evenement te houden op 8M in Madrid om 12 uur. Hierbij zullen de kandidaten van de partij voor de regionale verkiezingen aanwezig zijn, alsook die voor de gemeenteraadsverkiezingen van 26 mei aanstaande. Hiertoe schreef de partij zijn eigen manifest. ‘We vieren de Internationale Vrouwendag vergezeld van vrouwelijke kandidaten en samen met vertegenwoordigers uit verschillende collectieven die met een blik op de toekomst werkzaam zijn voor een samenleving waarin verdiensten, capaciteiten en de gelijkheid van kansen van mannen en vrouwen de overhand hebben’. 

Dit vind je misschien ook leuk