Málaga legt eerste steen voor begraafplaats voor huisdieren

door admin
Málaga legt eerste steen voor begraafplaats voor huisdieren

Málaga investeert 805.914,65 euro in de begraafplaats voor huisdieren die over zes maanden gereed zal zijn. Er komt een aparte ingang, een parkeerplaats, een rond gebouw van één verdieping met een kelderverdieping, een gebied om de gezelschapsdieren te begraven en eentje voor het plaatsen van de as van de dieren. Dit alles met het oog op het behoud van de natuurlijke omgeving.

Het gebouw krijgt een ontvangstruimte, een ruimte voor veterinair gebruik, toiletten, een crematorium en een zaal waar afscheid genomen kan worden. Het totale oppervlak zal 353 vierkante meter beslaan. 

De dierenbegraafplaats dient als alternatief voor de verschillende diensten met betrekking tot de dood van een huisdier die al worden aangeboden, zoals het vervoer ervan, de verbranding of het begraven en het aanbieden van een urnenmuur of nis.

De gemeente verwacht dat de begraafplaats circa 80.000 euro op jaarbasis zal opbrengen. Dit is volgens de krant Sur onder meer gebaseerd op een enquete die werd afgenomen onder diereneigenaren. De conclusie hiervan luidt dat 89 procent van de mensen met een hond een of andere dienst contracteert. De meesten (64%) kiezen voor cremeren, gevolgd door begraven (54%). 

Dit vind je misschien ook leuk