Waar is de Spaanse winter gebleven?

door admin
Waar is de Spaanse winter gebleven?

Na de ‘veroño’ doet nu ook de term ‘invierano’ zijn intrede in Spanje. Met de eerste term die een samenvoeging vormt van de woorden ‘verano’ en ‘otoño’ (zomer en herfst) wordt verwezen naar een zomerachtige herfst en de nieuwe term – combinatie van ‘invierno’ (winter) en ‘verano’ – verwijst naar een zachte of lenteachtige winter.

De afgelopen maand februari gaat de geschiedenis in als de droogste maand van deze eeuw en met recordhoge temperaturen op verschillende plaatsen in het land. De ongebruikelijke weersomstandigheden voor de tijd van het jaar werden veroorzaakt door een anticycloon die ook het weer in Noord-Europa sterk heeft beïnvloedt wat temperaturen betreft.

Op vijftien platsen in Spanje zijn nieuwe recordtemperaturen geregistreerd: Het warmst werd het in Tortosa (Catalonië) met 27,2 graden, gevolgd door Bilbao met 26,9 graden en Zaragoza met 25,5 graden. Het rijtje gaat verder met Ourense (25,5), Santander 24,6), A Coruña (24,3), Pontevedra (23,5), Logroño (23,1), Pamplona (22,6), Huesca (22,3) en Soria (21,8).

De regen, met een gemiddelde van 55 mm per vierkante meter, viel vooral in januari het noordwesten en noorden van het land en veel minder in de gebieden langs de Middellandse Zee.

Dit vind je misschien ook leuk